حجتالاسلام والمسلمین محسن ملکی، در حاشیه برگزاری امتحانات شفاهی درس خارج حوزه علمیه خراسان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، به تبیین شرایط طلاب درس خارج پرداخت و گفت: در علوم و معارفی که بشر با آنها زندگی میکند، مقدماتی نیز وجود دارد؛ در خصوص علوم انسانی که مرکز بحث آن حوزههای علمیه است علوم، معارف مبادی و مقدماتی دارند که اگر این مقدمات درست شکل گیرد علم برای شخص متعلم به سهولت حاصل شده و توسعه مییابد.
وی با بیان اینکه درس خارج در اصول و فقه تعین داشته و هدف از این علم استنباط احکام شرعی در اصول و فقه و تطبیق احکام بر موضوعات مختلف افعال مکلفین است، که نیاز به مبادی و مقدماتی دارد، تصریح کرد: اگر بخواهیم حوزه را، از جهت درس خارج فقه و اصول رونق دهیم، باید طلاب را به سمت استعدادهایی که دارند، سوق داد و افرادی که استعداد آنان در فقه و اصول آماده است، مقدمات رسیدن به فقه و اصول در مقطع خارج را در آنان تقویت کرد.
استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان گفت:در علوم منقول حوزه صرف و نحو جایگاه مهمی دارد، بایستی برای طلاب مشغول به درس خارج، کارگاههایی برای قوی شدن در این مبادی و مقدمات برگزار شود.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به ضرورت بهرهمندی از طلابی که علاقه خاص به دروس خارج دارند، اظهار داشت: طلابی میتوانند در درس خارج فقه و اصول بدرخشند، که با علاقه درس را دنبال کنند و دوست داشته باشند به جایگاهی برسند که با منابع وحیانی محرم شوند و حکم خداوند را بفهمند.
وی ادامه داد: کسانی که ذوق ندارند و چندان به مباحث فقه و اصول علاقهمند نیستند اما در تبلیغ و تفسیر توانمند هستند، باید برای آنان راهکاری بیندیشند تا بتوانند در عرصه مورد علاقه خود بدرخشند و در جامعه اثر بگذارند.
انتهای پیام ۳۱۳/۴۹
نظر شما