یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
ماه محرم

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، گفت: بعد از گذشت ۱۴۰۰ سال از واقعه کربلا، امروز شاهد نتایج و آثار سازندگی، توسعه دین و احیای اسلام و همچنین حرکت‌های انقلابی و اجتماعی مردم جهان هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله علم‌الهدی امروز در مراسم تاسوعای حسینی که در محل حسینیه دفتر امام‌ جمعه مشهد برگزار شد، با بیان اینکه زیارت مقدسه عاشورا دارای مضامین پر برکت و با عظمتی است که بعضی از بزرگان مدعی شده‌اند این زیارت حدیث قدسی است، اظهار داشت: امام باقر(ع) به صفوان جمال از شیعیان خاص و مخلص که شتربان بود و غافله‌ای داشت که مرتب مسافران را بین عراق و حجاز می‌برد، زیارت عاشورا را تعلیم داد و فرمودند که «در این مسیر مسافرتی که داری اگر مناسبتی برات پیش آمد و امکانی رخ داد از کوفه به کربلا برو و با این زیارت قبر جدم سیدالشهدا(ع) را زیارت کن».

وی افزود: امام باقر(ع) همچنین می‌فرمایند «از شیعیان ما هر کسی توانایی دارد، سزاوار است که این زیارت را هر روز بخواند»، زیرا این زیارت مقدسه آثار و برکات بسیاری برای انسان داشته و دارای نکات آموزنده خاصی است.

تعلیم نفرت از دشمنان اهل‌بیت(ع) در زیارت عاشورا

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه زیارت عاشورا دارای مضامین خاصی است که در زیارت‌های دیگر دیده نمی‌شود، ابراز کرد: به‌طور معمول زیارت‌ها شامل سلام و درود، تبیین اهمیت و عظمت امام و ولایت معصوم(ع) است، اما در زیارت عاشورا بیش از همه لعن و نفرین به دشمنان اهل‌بیت(ع) آمده است.

وی ادامه داد: علت این تفاوت در مضمون و محتوای زیارت عاشورا تعلیم نفرت از دشمنان اهل‌بیت(ع) در میان شیعیان توسط امام باقر(ع) بوده است که در کنار عشق به امام و اهل‌بیت لازم بود تا یک نفرت و انزجار شدید از دشمنان ائمه معصوم(ع) نیز برای یک شیعه دلداده به مقام ولایت شکل بگیرد.

آیت‌الله علم‌الهدی یکی از نکات خاص در فرازهای زیارت عاشورا را شکرگزاری در زمان مصیبت دانست و گفت: امام باقر(ع) به صفوان جمال می‌فرمایند پس از قرائت زیارت عاشورا سر به سجده بگذار و ذکر «اَللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاکِرینَ لَکَ عَلی مُصابِهِمْ»، این سؤال مطرح می‌شود که مگر مصائب حضرت سیدالشهدا(ع) شکرگزاری دارد؟

وی علت شکرگذاری بر مصیبت‌های روز عاشورا را سهیم دانستن خود در آن دانست و اضافه کرد: مصیبت عاشورا و کربلا چنان سنگین است که اگر هزار بار آن را بشنویم باز هم درد و رنج و اندوه بر ما حاکم می‌شود، بنابراین این مصیبت در کنار درد و رنجی که دارد هزاران منفعت در حوزه مسائل اجتماعی زندگی انسان داشته که باید به خاطر آن شکرگزار باشیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: بعد از گذشت ۱۴۰۰ سال از واقعه کربلا ما امروز همچنان شاهد نتایج و آثار سازندگی، توسعه دین و زنده سازی اسلام هستیم، همچنین شاهد آثار و برکاتی که این قیام در حرکت‌های انقلابی و اجتماعی مردم جهان داشته هستیم.

حضور چهره‌های تکرار نشدنی در کربلا

وی علت شکرگزاری بر مصائب سیدالشهدا را آثار و برکات سازنده آن در عرصه زندگی اجتماعی و سیاسی بشر دانست و ابراز کرد: این مصیبت و اندوه اسلام را در میان سال‌ها زنده نگه داشته است، زیرا بنی‌امیه و بنی‌عباس تمام اساس دین را نابود کرده بودند و اگر نبود محرم و صفر، اسلام باقی نمی‌ماند.

آیت‌الله علم‌الهدی، از دلایل اهمیت واقعه کربلا را حضور چهره‌های شاخصی دانست که دیگر در تاریخ تکرار نشده‌اند و گفت: عظمت و بزرگی کربلا تنها به خاطر حجم نابرابر عملیات نبود، بلکه به خاطر اهل‌بیت(ع) و اصحابی بود که دیگر در تاریخ مانند آن‌ها به دنیا نیامد.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha