حجتالاسلام مصطفی کوهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، اظهار داشت: شهرستان تکاب معدن طلا و قطب تولید طلا در کشور است، اما به دلیل عدم توجه مسئولین کشوری و استانی، به یک شهرستان محروم تبدیل شده و علیرغم مطالبات مکرر در تریبون نماز جمعه متاسفانه مسئولین مربوطه اهتمامی به حل معضلات و محرومیت آن ندارند.
وی ادامه داد: حتی از صدا و سیما هم دعوت کردیم و مستندی در این خصوص با همراهی بنده ساخته شد، اما معدن زرشوران و دیگر معادن که باید رسالتشان محرومیتزدایی از چهره شهرستان باشد، اهتمامی به این امر ندارند که هیچ بلکه وجود این معادن مضرات زیست محیطی و آلایندگی نیز به اهالی شهرستان میزند.
امام جمعه تکاب تأکید کرد: راههای مواصلاتی شهرستان تکاب و روستاهای آن اصلا برازنده منطقه و کشور نیست و معدن طلای زرشوران که نزدیک به سی سال است فعالیت استخراج دارد و چندین سال در این معدن استحصال صورت میگیرد و سالانه هزاران میلیارد تومان درآمد دارد و چندین روستا در مجاورت این معدن قرار گرفتهاند، اما متاسفانه به این روستاها توجه نشده و جادههای روستاها وضعیت نامطلوبی دارند و در بحث مدرسهسازی هم هیچ حمایتی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: در بحث بهداشت و درمان نیز هیچ خدماتی از سوی معدن طلای زرشوران به منطقه نشده و شهرستان تکاب که هم از لحاظ تجهیزات پزشکی و درمانی ضعیف است و هم کوهستانی و روستاهای صعب العبور دارد، فقط دارای دو آمبولانس است که یکی از آنها به دلیل تعمیر به تبریز منتقل شده و ظاهرا هزینه تعمیر موجود نیست.
امام جمعه تکاب اضافه کرد: معدن طلای زرشوران که متعلق به شرکت ایمیدرو است نه به مسئولیتهای اجتماعی خود در شهرستان توجه کرده و نه به آن مسئولیتی که قانون مصوب در بودجههای سالانه توجه کرده است.
وی تصریح کرد: با پیگری مسئولان شهرستان و فرماندار و نماینده مجلس و دانشگاه علوم پزشکی شرکت ایمیدرو متعهد شده بود به میزان ۱۰۰ میلیارد تومان در حوزه بهداشت و درمان تحت عنوان دو پروژه در تکاب سرمایه گذاری کند که تاکنون نتیجهای نداشته است.
حجتالاسلام کوهی خاطرنشان کرد: مردم منطقه حق دارند گلایهمند و معترض باشند و ما از طریق این رسانه صدای مردم تکاب را به سمع نظرم مسئولین استانی، استاندار آذربایجان غربی، و مسئولین صنعت و معدن میرسانیم و امیدواریم این روش را در یکی دو ماه آینده جبران کنند.
وی ادامه داد: این قابل قبول نیست که روستاهایی که در مجاورت معادن قرار گرفتهاند در اوج محرومیت باشند، معادن موظف هستند به وظائف خود عمل کنند و باید خسارتهای ناشی از آلایندگیهای معادن به روستاها جبران شود که متاسفانه این مسئله در حد صفر است.
امام جمعه تکاب خاطرنشان کرد: روستاهایی که در یکی دو کیلومتری معدن طلای زرشوران قرار گرفتهاند، بارها از مسئولین معدن درخواست کمک کردهاند اما نه به مساجد و مدارس روستاهای کمکی شده و نه به درخواست مردم پاسخ داده شده است.
وی گفت: مدیرعامل سابق معدن زرشوران نزدیک به یک سال قبل به مردم روستای زرشوران وعده داد که مسجد را تخریب کنند و معدن، مسجد این روستا را درست خواهد کرد و از آن وعده یکسال گذشته و مردم این روستا که حدود ۲۰۰ خانوار هستند بدون مسجد باقی ماندهاند و اهالی خود این روستا مقداری از زیرساخت مسجد را درست کردند اما نیمه تمام و غیر قابل استفاده است.
حجتالاسلام کوهی ابراز کرد: معدنی که این همه درآمد دارد حاضر نیست به مسجدی کمک کند، چگونه به مسئولیتهای اجتماعی و قانونی خود قرار است عمل کند؟ براساس تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن، دولت موظف است ۱۵ درصد از درآمد معادن را به شهرستان و آن بخشی که معدن در آن قرار گیرد تخصیص دهد که اصلا این امر هم انجام نگرفته است.
انتهای خبر. /
نظر شما