به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، میکاییل باقری، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش امروز با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر و با اعلام این مطلب گفت: هر روز از هفته قرآن به یکی از مسابقات پژوهشی اختصاص دارد که در روز شمار آمده است و دانش آموزان در مسابقات کتبی به صورت سراسری و اینترنتی در سامانه جامع پرورشی (نورینو) شرکت میکنند و به سوالات پاسخ میدهند و در این فرایند مسابقات احکام به صورت مادر دختری و پدر پسری برگزار میشود.
باقری افزود: از امروز هفته قرآن، عترت و نماز در مدارس آغاز میشود. در طول سال تحصیلی فعالیتهای متنوع و هدفمندی را برای دانش آموزان برنامه ریزی میکنیم این فعالیتها به کمک همکارانمان، مربیان و معاونان پرورشی و مدیران برگزار میشود.
وی گفت: امروز مسابقات قرآن، عترت و نماز در مدارس سراسر کشور آغاز میشود و این روز را روز تفسیر نامگذاری کردیم و دانش آموزانی که در رشته تفسیر شرکت میکنند از امروز ساعت ۸ صبح به مدت ۲۴ ساعت فرصت دارند که در این آزمون شرکت کنند. متقاضیان از قبل ثبت نام کرده اند و محتوایشان را که منطبق بر کتب درسی است و از یکی از آیات کتب درسی انتخاب شده و معمولا قصص قرآن است.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش افزود: از امروز ساعت ۸ صبح متقاضیانی که از قبل در سامانه ثبت نام کرده اند وارد سامانه میشوند و آنهایی که در مدارس امکان حضور دارند و امکان استفاده از سامانه را دارند و یا با گوشی و یا سایتهای خود مدارس، میتوانند آزمون را در مدرسه برگزار کنند و کسانی که نتوانستند میتوانند به خانه هایشان برگردند و تا فرداصبح فرصت دارند در این آزمون شرکت کنند.
وی گفت: برخی از این آزمون هایمان خانوادگی است یعنی پدر پسری و مادر دختری است به ویژه رشته احکام که بچهها میتوانند والدین خود را پای کار احکام و مسایل قرآن و نماز بیاورند.
باقری همچنین درباره برگزاری و شرکت در سایر رشتهها نیز گفت: رشتهها در سه گروه آوایی، پژوهشی و مجازی است. در رشتههای پژوهشی دانش آموزانی که در مرحله اول در سامانه ثبت نام کردند و در سامانه آزمون میدهند، تفسیر نهج البلاغه است که این رشته یکشنبه برگزار خواهد شد و صحیفه سجادیه و گفتمان مهدوی اینها رشتههایی است که به صورت مجازی آزمون میدهند و دوشنبه رشته احکام برگزار میشود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه فقط رشته احکام به صورت خانوادگی یعنی پدر پسری و مادر دختری برگزار میشود افزود: رشته گفتمان مهدوی را برگزار میکنیم ولی بقیه رشتهها غالبا از ۴۶ سال تا ۲۵ سال پیشینه دارند. رشته گفتمان مهدوی یکی از رشتههای جدیدالتاسیس است که بچهها دقیقا مثل مسابقات ورزشی در ردههای بالاتر و در مراحل استانی و کشوری دو گروه مقابل همدیگر قرار میگیرند و شبهه افکنی مهدوی میکنند و پاسخ میدهند که مرحله اول آن در همین هفته برگزار خواهد شد.
وی در باره رشتههای آوایی هم گفت: رشتههای آوایی شامل رشته قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ در سطوح مختلف، مداحی و اذان برای پسران و دعاخوانی برای دختران است. رشتههای دیگر هفته قرآن، عترت و نماز، آغاز این مسابقات است و، چون اینها فرآیندی است مدیر مدرسه فرصت دارد تا یک ماه آینده مسابقات را شفاهی برگزار و امتیازات دانش آموزان را در سامانه ثبت کند.
باقری همچنین درباره حضور و مشارکت دانش آموز در این هفته و در این مسابقات گفت: آمار واقعی در سال گذشته سه میلیون نفر مشارکت کننده داشتیم ولی امروز، چون هنوز به پایان نرسیده و در حال ثبت نام هستیم حدود یک میلیون نفر تا به حال ثبت نام کرده اند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا تا پایان هفته برای هر کدام از این بخشها امکان ثبت نام دانش آموزان در آنها وجود دارد گفت:برای رشتههای پژوهشی تا پایان هفته و برای بقیه رشتهها تا یک ماه آینده این امکان وجود دارد.
باقری با بیان اینکه در برگزاری این هفته کارهای دیگری هم مثل دورههای توانمندسازی برگزار میشود گفت:، چون مسابقات جذابیت و نیز جایزه دارد و هم فرآیندی است این مسابقاب بصورت مرحله آموزشی، منطقه ای، استانی و کشوری در دو رشته حفظ کل و قرائت و بین المللی برگزار میشود. هفته گذشته نماینده دانش آموزان جمهوری اسلامی در دوره ابتدایی در مسابقات کویت شرکت کرده بودند و هفته آینده هم اعزام به امارات داریم و نفر اول مسابقات به امارات خواهد رفت.
وی با بیان اینکه یکی از اولویتهای مهم آموزش و پرورش در سال پیش رو بحث اقامه نماز در مدارس است گفت: پژوهش هایمان نشان دهنده این است که اگر گاهی بچهها در نمازشان کاهلی میکنند علتش معرفت کم دانش آموزان به نماز است. معرفت افزایی دانش آموزان در حوزه نماز کنشگران مختلفی دارد و اولیا باید با فلسفه نماز و شیوه دعوت دانش آموزان به نماز آشنا باشند برای مدیران همچنین روحانیون و ائمه جماعاتی که در مدارس حضور دارند و مدیران مدارس دورههای گفتمانی و توانمندسازی برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما