شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۱
مجموعه داستان «وقتی زن‌ها قصه می‌شوند» رونمایی شد

حوزه/ بطحایی گفت: مجموعه داستان «وقتی زن‌ها قصه می‌شوند» تصویر الگوی موفق زن مسلمان ایرانی را ارائه می‌کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «وقتی زن‌ها قصه می‌شوند»، مجموعه داستان‌های کوتاهی است که توسط 15 نفر از نویسندگان جوان با محوریت زنان و دنیای زنانه نگاشته و توسط نشر مهرستان منتشر شده است. این کتاب که به همت مدرسه اسلامی هنر و آکادمی هنری ماه نو به ثمر رسید، در مدرسه اسلامی هنر قم رونمایی شد.

حجت الاسلام سید احمد بطحایی دبیر مجموعه داستان «وقتی زن‌ها قصه می‌شوند» در برنامه رونمایی از مجموعه داستان «وقتی زن‌ها قصه می‌شوند» در مدرسه اسلامی هنر قم گفت: مجموعه داستان را دوست دارم و تک‌تک آنها را خوب می‌بینم. نویسنده‌ها تلاش کردند در این مجموعه داستان‌ها تصویر الگوی موفق زن مسلمان ایرانی را ارائه کنند.

وی ادامه داد: هر کدام از این داستان‌ها وقتی در این منظومه قرار می‌گیرند تیپ زن ایرانی را نمایش می‌دهد و یک جورایی ضد جریان است.

دبیر مجموعه داستان «وقتی زن‌ها قصه می‌شوند» تصریح کرد: زن یا منفعل است یا یاغی و در داستان‌های امروز زنان علیه وضعیت موجود شورش می‌کند. هیچکدام از زن‌های داستان طغیان بر علیه قواعد بازی نمی‌کنند اما فعالانه سعی می‌کنند آنها را حل کنند.

این داستان‌نویس تصریح کرد: این جریان و مجموعه ثابت می‌کند که نویسنده‌ها داستان‌نویس‌های خوبی هستند. غیر از یکی دو نفر بقیه نویسنده‌ها اولین اثرشان را در این کتاب چاپ کرده‌اند و حرکت تازه‌ای برای آنهاست.

چاپ کتاب برای نویسنده بسیار سخت شده است

یونس عزیزی داستان‌نویس در بخشی از این برنامه گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی قیمت کاغذ، چاپ داستان به ویژه مجموعه داستان برای نشر به صرفه نیست و این روزها نویسنده به سختی می‌تواند کتاب چاپ کند.

وی ادامه داد: این اتفاق برای نویسنده‌ای که کتاب اولی است بسیار سخت‌تر است اما این اتفاقی که در این مجموعه داستان افتاده است زمینه مناسبی را فراهم کرده تا نویسنده بتواند در کنار دیگر نویسنده‌ها اثرش را چاپ کند.

عزیزی اظهار کرد: لازم است از نشر مهرستان با توجه به شرایط اقتصادی نشر برای اعتماد و ایجاد چنین بستری تشکر کرد چرا که می‌دانم مجموعه داستان و روایت‌های دیگری را به این صورت با همکاری جمعی از نویسندگان چاپ کرده است.

از مهم‌ترین مسائل، مسئله جایگاه و هویت زن است

مرضیه نفری نویسنده و منتقد ادبی گفت: نگاه می‌کنم که ببینم مسئله زن امروز چیست و این داستان‌ها چقدر به این مسائل پرداخته‌اند. از مهم‌ترین مسائل، مسئله جایگاه و هویت زن است که در چند داستان به همین مسئله پرداخته شده است.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها بحث جایگاه در خانواده و موضوع شغل زنان است. مساله دیگر الگویی است که به عنوان زن موفق معرفی می‌شود الگویی که ما آن را نمی‌شناسیم و به زن به عنوان کالای تبلیغاتی نگاه می‌شود.

نفری بیان کرد: وقتی کتاب را از این منظر نگاه کردم این چند سوال اساسی در داستان‌ها مطرح شده است و نویسنده از دیدگاه خودش نظرش را ارائه کرده بود.

این نویسنده در پایان گفت: خیلی از زن‌ها این سوال را دارند که جایگاه ما کجاست و می‌خواهند به این رسالت عمل کنند اما بنیان خانواده آسیب نبیند و زیر چرخ دنده صنعت مدرن نشوند.

برگ برنده کتاب طرح زندگی توسط نویسنده زن است

سمیه عالمی دیگر مهمان این نشست گفت: خدا را شکر که زنان ما به صورت ارگانیک وظایف و نقش‌ها را ایفا می‌کنند اما اگر برویم سراغ روایت نامرئی از این مسائل و نوشته‌شدن این‌ها توسط بانوان ایرانی آنگاه این موضوع اتفاق مبارکی است.

وی اضافه کرد: توجه به نیازها و آرزوها و امیدها و اهداف زن می‌تواند نقش مهمی در اجتماع داشته باشد. سهل‌ترین راه برای شناخت زن روایت‌هایی است که از جهان زنان روایت می‌شود چرا که او زن است و نقش‌های مختلف زنانه را تجربه کرده است.

وی افزود: نیمی دیگر از جهان که مردان هستند با خواندن این روایت‌ها می‌توانند همراهی بهتری با زنان داشته باشد و در نهایت منجر به مدیریت بهتر یک اجتماع شود.

این نویسنده گفت: برگ برنده کتاب طرح زندگی از سمت نویسنده زن است. زن و زندگی نسبت نزدیک به هم دارند و در این داستان‌ها زن مصلح و میانجی است و این نقطه مثبت داستان‌هاست که کنشگرانه عمل می‌کند و منفعل نیست.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha