خانم اکرم جلالی مدیر مدرسه علمیه ریحانة النبی(س) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک اظهار داشت:حضرت فاطمه زهرا(س) کسی است که در تمام جریانها در دفاع از ولایت ایستاد و خار چشم عوامل ولایت ستیز شد.حال این سوال مطرح است که چرا حضرت فاطمه زهرا(س) تا سر حد مرگ از ولایت دفاع میکند؟
وی به روایتی از امام باقر(ع) اشاره کرد که میفرماید: «بنی الاسلام علی خمس: علی الصلاة و الزکاة و الصوم والحج و الولایة و لم یناد شی کمانودی بالولایة»اسلام روی پنج پایه نهاده شده، نماز و روزه و زکات و حج و ولایت و به چیزی مانند ولایت فریاد زده نشده، امام (ع) در این روایت به پیکره اسلام اشاره میکند که در رأس آن ولایت قرار دارد و اهرم ولایت است که دیگر اهرمها را بر پا میکند. پس هر کس ولایت را قبول کرد اسلام را به طور کامل پذیرفته است. به همین جهت امام باقر(ع) میفرمایند: به هیچ چیز مانند ولایت فریاد زده نشده است.
مدیر مدرسه علمیه ریحانة النبی(س) اراک تصریح کرد: در زندگی حضرت زهرا(س) مهمترین چیزی که دیده میشود، بحث حمایت آن حضرت از جایگاه ولایت است. این مطلب از کلمات و اعمال ایشان کاملاً مشهود است.
جلالی بیان کرد: حضرت زهرا(س) در خطابی که به امیرالمومنین(ع) داشتند میفرمایند: «ای ولی امر من! روحم به فدای روح تو جانم سپر بلای تو ...» از این بیان روشن میگردد که آن چیزی که حضرت زهرا(س)، ارزشمندتر از جان خود دیدند و آن عظمت را فدای آن کردهاند، ولایت بوده است زیرا که حضرت زهرا(س) با خطاب «ولیّ امر من» جان و روح خود را فدای ایشان میدانند. بنابراین شناخت و معرفت به ولیّ زمان از ویژگیهای بارز حضرت زهرا(س) به شمار میآید.
وی افزود:حضرت زهرا(س) در حمایت از ولایت حضرت علی(ع) در خطبههای مختلف سخنان مهمی ایراد کردهاند. ایشان در خطبههایشان از فداکاریها و رشادتهای امیرالمومنین(ع) برای پیشبرد اسلام سخن گفتند و خطاب به مردم فرمودند: در پس از بعثت رسول خدا(ص) هرگاه مشرکین آتش جنگ برافروختند، خدا آن را خاموش کرد، و هرگاه شیطان سر برداشت، یا مشرکی ندا میداد تا یورش بیاورد، رسول خدا(ص) علی(ع) را در کام سختیها و شعلههای میانداخت. و علی(ع) بر جای ننشست، تا بر سر و مغز مخالفان کوبید و با شمشیرمشکلات و تهاجمات را از سر راه اسلام برداشت ...» و درجایی دیگر در اعتراف به ارزشهای امام علی(ع) فرمودند، «سوگند به خدایی که تو را هدایت کرد و امت اسلامی را به وسیله تو هدایت نمود تا زندهام، همواره به ارزشهای امام علی(ع) معترف خواهم بود» .
جلالی در ادامه گفت: ولایت مداری زمان نمیشناسد و عشق به ولایت با گذشت زمان کهنه نمیشود. آن چه مهم است اینکه انسان همواره باید به امام زمان خود شناخت و آگاهی داشته باشد و او را به درستی بشناسد و فرهنگش را به جامعه معرفی کند و گرنه با عدم شناخت به امام زمان مانند کسی خواهد بود که به مرگ جاهلیّت مرده است. «من مات و هو لایعرف امامه مات میتة جاهلیّة»
وی در پایان اضافه کرد:حضرت فاطمه زهرا(س) در اثبات امامت و ولایت علی(ع) در بیاناتی فرمودند: «مثل امام، مانند کعبه است، مردم باید در اطراف آن طواف کنند. نه آن که کعبه دور مردم طواف نماید» ایشان همچنین درباره غصب خلافت فرمودند: «قسم به خدا اگر حق را به اهلش واگذار میکردند و از عترت رسول خدا(ص) اطاعت مینمودند، با یکدیگر اختلاف نمیکردند و امامت همان گونه که رسول خدا(ص) معرفی فرمود، از علی (ع) تا حضرت قائم - (عج) فرزند نهم امام حسین(ع) - از جانشینی به جانشینی دیگر به ارث میرسید.»
نظر شما