پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۸
نشست بررسی ابعاد اجتماعی الگوی سوم زن مسلمان در مدرسه حضرت زینب(س) برگزار شد

حوزه/ نشست بررسی ابعاد اجتماعی الگوی سوم زن مسلمان با تاکید بر سیره حضرت فاطمه زهرا(س) در مدرسه علمیه حضرت زینب(س) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، نشست بررسی ابعاد اجتماعی الگوی سوم زن مسلمان با تاکید بر سیره حضرت فاطمه زهرا(س) در مدرسه علمیه حضرت زینب(س) برگزار شد.

خانم شریعت نژاد، در این نشست ضمن تبیین پیشینه مفهوم الگوی سوم زن مسلمان، به بیانات رهبر معظم انقلاب خطاب به کنگره‌ی «هفت هزار زن شهید کشور» اشاره کرد که در آن نقش زن مسلمان ایرانی را بعنوان الگویی جدید از «زن» تاریخ‌ساز خواندند و با اشاره به ظهور هزاران زن با روحیه‌ی کربلایی در صحنه‌ی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، خاطرنشان کردند: اقتدار و جَذبه‌ی تازه‌ای به برکت خون این زنان مجاهد در عصر جدید، ظهور کرده است که دیر یا زود در سرنوشت و جایگاه زنان جهان، اثرگذار خواهد شد.

وی با بیان این که وقتی به منظومه فکری امامین انقلاب واقف باشیم چالش های فمنیستی و سکولار به راحتی حل می شود، تصریح کرد: تک تک کلمات و بیانات امامین انقلاب، دارای بارمعنایی خاص خود است که باید آنها را واکاوی و بررسی کرد.

خانم شریعت نژاد با استناد به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب تاکید می کنند که ما نمی خواهیم زنانگی را از زنان بگیریم و او را مردواره کنیم؛ بلکه عفت ورزی، در الگوی سوم زن مسلمان، بحث بسیار مهمی است. در دوره بعد رنسانس عفت گرایی را از زنان گرفتند چون نظام سرمایه داری می خواست از زنان به عنوان نیروی کار استفاده کند و عفت مانع نیروی کار ارزان بود.

وی با بیان این که گفتمان انقلاب برگرفته از گفتمان اسلام، همواره تاکید بر محجبه و شریف بودن زن دارد زیرا یکی از بخش های مهم الگوی زن مسلمان است تا بتواند کنشگری کند، اظهار داشت: واژه «تاریخ ساز» در بیانات رهبری، بار معنایی دارد یعنی در جریانهای طول تاریخ، زن دخیل بوده است و از زمان رسول الله، امام علی علیه السلام و امام حسین علیه السلام، زنان تاریخ ساز بودند که در زمان امام صادق علیه السلام به اوج خود رسید و زنان بسیاری، شهر به شهر برای پاسخگویی به سوالات مردم می رفتند همانطور که یکی از فعالیت های حضرت زهرا سلام الله علیها، آموزش معارف بوده است.

خانم شریعت نژاد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر حفظ کانون خانواده، ابراز داشت: این عبارت بر همه تلاشهای علمی که سعی کرد زن را از متن خانواده دور کند خط بطلان کشید. زن را نمی توان بدون خانواده تصور کرد بلکه باید در بستر خانواده دیده شود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تاکید دارند که زن در عرصه‌ی سیاسی و اجتماعی نیز، باید سنگرسازی‌های جدید انجام دهد و فتوحات بزرگ به ارمغان آورد؛ همانطور که دیده ایم معمولا تحول آفرینی از جانب زنان اتفاق می افتد مثلا در انقلاب اسلامی، زنان پیشران بودند.

خانم شریعت نژاد با اشاره به سه صفت احساس، لطف و رحمت برای زنان در بیانات رهبری، گفت: رحمت داشته باشد؛ زن الگوی سوم باید شجاع باشد یعنی حق را بگوید و دیگر اینکه امام راحل و مقام معظم رهبری، تاکید عمده بر تهذیب نفس دارند زیرا فطرت انسان آن را می خواهد و الگوی سوم زن مسلمان، باید تهذیب نفس داشته باشد؛ زن الگوی سوم، باید جهاد اجتماعی را جهانی کند، او باید حضور اجتماعی داشته باشد ولی باید قواعد آن را بداند.

وی با اشاره به سیره حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان الگوی سوم زن مسلمان گفت: حضرت، چهل شبانه روز دست فرزندان را می گرفت و جهت دفاع از ولایت، درب خانه انصار و مهاجرین می رفت تا ماجرای غدیر و توصیه های پیامبر خدا را یادآوری کند و این نشانگر کنشگری اجتماعی ایشان می باشد.

خانم شریعت نژاد با اشاره به اهمیت آشنایی قواعد کنشگری اجتماعی گفت: زهرای مرضیه، در یکی از مهم ترین مراکز شهر، یعنی بیت الاخزان در فراغ پدر و حوادث بعد از آن گریه می کرد در صورتی که می توانست در خانه این کار را بکند و این نشانه کنشگری اجتماعی حضرت در دفاع از ولایت است؛ حضرت با خلفا، در اواخر عمر و بستر بیماری خود سخن نمی گوید تا نارضایتی خود را اعلام کند و این تاکتیک سکوت، در کنش سیاسی است.

وی ادامه داد: وصیت نامه حضرت مبنی بر غسل و دفن شبانه، به خاطر کنش سیاسی ایشان بود تا اسلام بدست ما برسد و در قالب یک سیاستمدار حرفه ای، از ولایت دفاع کند؛ بنابراین ما نیز می بایست به گونه ای رفتار کنیم که حقیقت بیانات رهبر معظم به درستی در جامعه انتشار و اشاعه یابد.

انتهای پیام 313/49

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha