به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محسن صبوری فیروزآبادی در خطبه اول نماز جمعه این هفته کهک و در ادامه شرح دعای اول صحیفه سجادیه به تبیین فقره دیگری از این دعای شریف پرداخت و اظهار داشت: امام زین العابدین (ع) در این فقره می فرمایند:«وَ جَعَلَ لِکُلِّ رُوحٍ مِنْهُمْ قُوتاً مَعْلُوماً مَقْسُوماً مِنْ رِزْقِهِ ، لَا یَنْقُصُ مَنْ زَادَهُ نَاقِصٌ، وَ لَا یَزِیدُ مَنْ نَقَصَ مِنْهُمْ زَائِدٌ»؛ از روزیاش برای هر یک از جانداران، خوراکی معلوم و قسمت شده قرار داد. سهم کسی را که فراوان داده، احدی نمیتواند بکاهد و نصیب کسی از آنان را که کاسته، هیچکسی نمیتواند بیافزاید.
وی ادامه داد: امام (ع) در این بخش به بیان یکی دیگر از ویژگی ها و صفات خاص پروردگار متعال می پردازند که عبارت است از صفت رزاقیت. خداوند متعال برای هر موجودی رزق و روزی مشخص و طریقه ارتزاق خاصی را مقدر نموده است. در نوع ارتزاق برخی از این حیوانات شگفتی های بزرگی وجود دارد که نشان دهنده قدرت و علم بی نهایت پروردگار است؛ به عنوان نمونه بزرگترین حیوانات زمین والهای دریایی هستند که طول آنها تا۳۳ متر و وزن آنها تا ۱۸۰تن می رسد. به راستی چه کسی می تواند چنین حیوان عظیم الجثه ای را که روزانه نیازمند ۹ تن غذاست، روزی بدهد. خداوند متعال به قدرت بی نهایت خود روزی این حیوان بزرگ را در جانوران کوچک سخت پوستی قرار داده است که وال دریایی روزانه چهل میلیون از این جانوران را می بلعد.
حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی بیان داشت: مطلب دیگری که در این فقره به آن اشاره شده است، معین و مقدر بودن روزی است که با زیرپا نهادن اصول انسانی و اسلامی قابل افزایش نیست؛ در روایت است که روزی امام علی (ع) وارد مسجد شده و به مردی فرمود: استر من را برایم نگه دار. اما او دهنه استر را در آورد و آن را بُرد. علی (ع) بعد از تمام کردن نماز از مسجد بیرون آمد و دو درهم در دست گرفته بود تا به آن مرد پاداش دهد. اما دید استر به حال خود رهاست. آن دو درهم را به یکی از غلامان خود داد که دهنه ای بخرد. غلام به بازار رفت و دهنه مسروقه را در آن جا دید و به دو درهم خرید و نزد حضرت برگشت. علی (ع) فرمود:«إنّ العَبدَ لَیَحرِمُ نفسَهُ الرِّزقَ الحَلالَ بتَرکِ الصَّبرِ و لا یُزادُ علی ما قُدِّرَ لَهُ»؛ آدمی به سبب بی صبری خودش را از روزی حلال محروم می کند و بیشتر از روزی مقدّر هم نصیبش نمی شود.
امام جمعه کهک در ابتدای خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به تشکیل قرارگاه پشتیبانی مساجد در شهرستان اظهار کرد: اولین موضوع مطرح شده در جلسات این قرارگاه، راه اندازی مساجد بسته شده بود که در نتیجه به چند راهکار رسید: اولا اینکه از باب پیشگیری، نسبت به ساخت مسجد در نقاطی که نیازی نیست، توجیه و هدایت انجام شود. دوم اینکه ائمه جماعات نسبت به معرفی متولی مردمی برای این نوع مساجد در محدوده خود اقدام نمایند. سوم اینکه هیئات مذهبی و پایگاه های مقاومت بعضی از برنامه های خود را به سمت این مساجد سوق دهند.
وی در ادامه ضمن گرامی داشت ۱۳ دیماه سالروز شهادت سردار سلیمانی (ره) به بیان ویژگی های آن شهید والامقام در سخنان چندساله امام خامنه ای (حفظه الله) پرداخت و گفت: چهرهی درخشان و قهرمان امّت اسلامی، نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی، قهرمان ملّت ایران، دارای شجاعت و روحیهی مقاومت، روحیهی فداکاری و نوعدوستی، اهل معنویّت و اخلاص و آخرتجویی بود و اهل تظاهر نبود، در راه خدا و انجام وظیفه و جهاد فیسبیلالله از هیچ چیز پروا نداشت، با تدبیر، یک فرمانده جنگاورِ مسلّط بر عرصهی نظامی، بشدّت مراقب حدود شرعی بود، انقلاب و انقلابیگری خطّ قرمزِ قطعیِ او بود؛ ذوب در انقلاب بود، پایبند به خطّ مبارک و نورانیِ امام راحل (رضوان الله علیه) بود، شوق شهادت داشت.
خطیب جمعه کهک در ادامه خاطرنشان کرد: ملت شریف و غیور ایران جنایت رژیم تروریست آمریکا و شخص ترامپ را در به شهادت رساندن شهید سلیمانی هرگز فراموش نخواهد کرد و در وقت مناسب انتقام او را خواهند گرفت.
انتهای پیام
نظر شما