جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳
زنان ایران‌ قبل از اسلام هم حجاب داشتند

حوزه/ امام جمعه سلفچگان گفت: زنان ایران‌زمین قبل از اسلام هم حجاب داشتند و زنان عرب جاهلی پیش از اسلام فاقد این نوع پوشش بودند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام مهدی غروی در خطبه های امروز نماز جمعه سلفچگان با اشاره به فرا رسیدن ماه رجب، اظهار داشت: ماه رجب, ماه استغفار است، وجود مبارک پیغمبر(ص فرمودند: خودتان را با استغفار معطّر کنید «تعطّروا بالإستغفار لا تفضحنّکم روائحُ الذنوب»، بوی بد گناه شما را رسوا نکند یک وقت می‌بیند انسان کاری می‌کند، حرفی می‌زند، جایی می‌رود، چیزی می‌نویسد یا چیزی امضا می‌کند که آبرویش ریخته است لذا فرمود: «تعطّروا بالإستغفار لا تفضحنّکم روائح الذنوب»

وی ادامه داد: از امام صادق(ع) روایت است که حضرت رسول اکرم(ص) فرمودند: ماه رجب ماه استغفار امت من است، پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده و مهربان است رحمت خدا در این ماه بر امت من بسیار ریخته می‏ شود، پس بسیار بگوئید: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ»

حجت الاسلام غروی ابراز داشت: در روایتی از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده که فرمودند: «رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امتم». ماه مبارک رجب که فرصت مناسبی برای همه انسانهاست تا توانند با استفاده از این فرصت و غنیمت شمردن آن، دل و جان خود را در زیر باران رحمت و مغفرت الهی شستشو دهند و به سعادت ابدی برسند.

وی بیان داشت: برای این ماه اعمال و فضیلت‌هایی در کتب دینی ما وجود دارد که توجه و عمل به آنها می‌تواند ما را در این مسیر کمک کند.

حجت الاسلام غروی تاکید کرد: در فضیلت و برکات سه ماه مبارک رجب، شعبان و رمضان روایات زیادی از رسول خدا و ائمه (ع) نقل شده که همه دلالت بر عظمت این سه ماه دارد و تاکید بر روزه گرفتن و نیایش و مناجات کردن و دعا و خواندن قرآن و خدمت به بندگان خدا کردن و برطرف نمودن نیاز نیازمندان و خیرات و صدقات دادن و افزایش عبادت دارد و به جاست که در این ماه شریف رجب و دو ماه پس از آن، فرصت را بیش از پیش غنیمت بشمریم و به عبادت روی آوریم و با خلوص و توجه، از درگاه حضرت طلب مغفرت کنیم و دل‌ها را با مؤمنین صاف نمائیم و از کدورت‌ها و تنگ نظری‌ها و حسادت‌ها و جسارت‌ها دوری جوئیم.

وی ادامه داد: جا دارد که در اعمال و رفتار و کردار و گفتار خود تجدید نظر کنیم و هیچ کاری را جز برای کسب اجر و پاداش معنوی انجام ندهیم و خدا را مدنظر قرار دهیم و به یاد او و به نام او، به کارهای خیر روی آوریم.

حجت الاسلام غروی تصریح کرد: در ۱۷ دی ۱۳۱۴ شمسی حکومت رضاخانی قانون کشف حجاب را وضع کرد و زنان و دختران ایرانی را از استفاده چادر، روبنده و روسری منع نمود. این قانون اوج سیاست‌های رضاخان در ستیز با فرهنگ ایرانی اسلامی این سرزمین بود. حجاب و عفاف پیش از آن‌که دستوری اسلامی باشد، فرهنگی ایرانی بوده است، لذا این‌که گفته می‌شود این اعراب بودند که بر ایرانیان حجاب عربی را تحمیل کردند، شبهه‌ای بی‌پایه و اساس است، زنان ایران‌زمین، قبل از اسلام حجاب داشتند و زنان عرب جاهلی، پیش از اسلام فاقد این نوع پوشش بودند به طوری که وضعیت پوشش در بانوان شاهنامه فردوسی گویای این نکته است

وی ادامه داد: در طول دوران پهلوی اول و دوم، سیاست عفاف‌ستیزی با گسترده‌ترین شکل انجام می‌گرفت، در دوران انقلاب این سیاست با شروع دوره جنگ نرم و با تهاجم و شبیخون فرهنگی شروع شد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha