یکشنبه ۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۰
اعزام قریب به ۱۰۰ هزار نفر در حج تمتع ۹۹/ در حال مذاکره برای برپایی حج عمره هستیم

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین نواب گفت: پس از رایزنی ها با عربستان، در حج ۹۹ حدود ۱۰۰ هزار نفر اعزام خواهند شد تا از تعداد افرادی که در نوبت قرار دارند، کاسته شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلا که در سالن جلسات جامعه مدرسین برگزار شد، اظهار داشت: در آستانه ۱۹ دی و فداکاری حضرت امام خمینی(ره) و رهروان امام راحل قرار داریم و همیشه باید قدردان آغازکنندگان این حرکت باشیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: حج امسال با عنایات الهی حجی آرام و مشحون از موفقیت برای زائران خانه خدا بود؛  برای اولین بار بعد از نزدیک دو دهه همه زائران با هواپیماهای جمهوری اسلامی ایران نقل و انتقال یافتند و برخلاف تنش زائدالوصف دو کشور، میهمانان خداوند با ادب اسلامی وظایف خویش را به انجام رساندند.

وی در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان نسبت به ضرورت احراز توانایی روحانیون اعزامی اظهار داشت: ملاک حضور روحانیون در حج، «توانایی» روحانی است و سن برای ما حد نهائی همکاری را معین می کند و ما موظفیم افرادی را که دارای توانایی خدمت به زائران هستند، به حج اعزام کنیم.

مسئول بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت بیان داشت: امروز قریب یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برای حج تمتع و قریب به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر برای سفر عمره در نوبت قرار دارند و باید روحانیونی برای این عزیزان انتخاب شوند که توانایی انجام کارها را داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: اشخاصی که الان مشرف می شوند، قریب به ۱۳ سال قبل ثبت نام کرده اند و ما موظفیم که با انجام مصاحبه، افراد توانای جسمی و دارای حضور ذهن مناسک و احکام حج را انتخاب کرده و اعزام نماییم؛ چون حق زائران داشتن روحانی تواناست و این حق الناس به عهده بعثه است و باید به آن پایبند باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین نواب ابراز داشت: امروز روحانی حج باید در مباحث گوناگون بروز بوده تا بتواند پاسخگوی نیازها، سوالات و پرسش های حاجیان باشد.

وی خاطرنشان کرد: حج تمتع امسال، حج بی دغدغه و بسیار خوبی بود و توانستیم برنامه های خود را مطابق با برنامه ریزی ها انجام دهیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: امسال گران ترین، سخت ترین و طولانی ترین حج را داشتیم؛ اما به لطف خدا بسیاری از مشکلات به راحتی حل شد و توانستیم حج خوبی را پشت سر بگذاریم.

حجت الاسلام والمسلمین نواب بیان داشت: ما به عنوان خادم مردم موظفیم به فکر آنان باشیم و از مشکلات آنان بکاهیم تا در سفر حج به راحتی بتوانند اعمال خود را انجام دهند.

وی اظهار داشت: پس از رایزنی ها با عربستان، در حج ۹۹ حدود ۱۰۰ هزار نفر اعزام خواهند شد تا از تعداد افرادی که در نوبت قرار دارند، کاسته شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ابراز داشت: یکی از مسائلی که با عربستان رایزنی شده، پیشنهاد مسقف کردن مسیر چادرهای حجاج ایرانی در شرق منا تا جمرات در غرب مناست که کلیات آن پذیرفته شد و ساعت آغاز حرکت حاجیان ایرانی برای رمی جمرات نیزاز ساعت ۱۰ صبح به هشت صبح تغییر یافت.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در پاسخ به سؤالی درباره دیه شهدای منا، خاطرنشان کرد: ما دو گروه شهید در سال ۹۴ داشتیم که شهدای مسجدالحرام و شهدای منا بودند و تاکنون دیه شهدای مسجدالحرام از عربستان دریافت شده و قرار است خانواده شهدا به عمره مشرف شوند تا بتوانند دیه را دریافت کنند؛ اما درباره شهدای منا تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده ایم و مسئولان عربستانی بیان می کنند که ما هنوز در بررسی و تحقیق هستیم و پاسخ روشنی نمی دهند.

وی در پاسخ به این سؤال که تکلیف روحانیونی که آزمون داده؛ اما اعزام نشده اند، چیست؟ تصریح کرد: ما در خدمت این عزیزان هم خواهیم بود؛ چون تعداد اعزام ها کم شده نمی توانیم در خدمت همه باشیم؛ اما با افزایش اعزام به حج و عمره، اعزام روحانی نیز بیشتر خواهیم داشت.

حجت الاسلام والمسلمین نواب اظهار داشت: برای برپایی عمره در حال مذاکره هستیم؛ البته باید شروط ما هم مورد قبول طرف عربستانی قرار بگیرد تا بتوانیم این اعزام را داشته باشیم و به اقتدار نظام خدشه وارد نشود.

همچنین در این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد، رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم به ایراد سخن پرداخت و گفت: امروز در خدمت شخصیتی هستیم که تلاش بسیاری برای حوزه های علمیه؛ مخصوصا مجمع نمایندگان طلاب و فضلا انجام داده اند و باید از ایشان تقدیر و تشکر کرد.

وی اظهار داشت: طرح حوزه انقلابی مجمع نمایندگان طلاب از جمله طرح هایی بود که با حمایت حجت الاسلام والمسلمین نواب جزو طرح های بالادستی حوزه قرار گرفت و به تمام مدیران استانی ابلاغ شده است.

رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم ابراز داشت: حج امسال با توجه به مشکلات میان عربستان و یمن، حج بسیار باشکوهی بود که مرهون زحمات مخلصانه نماینده محترم ولی فقیه در سازمان حج و زیارت و همکاران ایشان بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی صالحی ساداتی، نماینده طلاب و فضلای بروجن و لردگان نیز به عنوان ناطق اول پیش از دستور در این جلسه به ایراد سخن پرداخت و گفت: حوزه های علمیه میراث دار فقها و علمای بنام مانند شیخ صدوق، شیخ مفید، شیخ طوسی و مقدس اردبیلی هاست؛ امروز سؤال این است که آیا ما توانسته ایم این امانت را به درستی حفظ کنیم و این میراث گرانبها را به خوبی به نسل کنونی و آینده منتقل کنیم؟

وی اظهار داشت: علی القاعده باید با انقلاب شکوهمند و بی بدیل جمهوری اسلامی که خون هزاران شهید پای او ریخته شده است فرصت بیشتر و زمینه بلامانع تری را برای احیای تراث علمی و اخلاقی علمای سلف پیدا می کردیم؛ اما چه شده است؟ کجای کار ما ایراد دارد که با این همه امکانات در مقایسه با قبل از انقلاب و حکومت های طاغوت گذشته قابل قیاس نیست، نتوانسته ایم صدوق ها، مفیدها و مقدس ها با وجود توسعه در امکانات تربیت کنیم.

نماینده طلاب و فضلای بروجن و لردگان ابراز داشت: آیا وقت آن نرسیده است که بعد از گذشت چهل سال از این انقلاب عزیز که لحظه لحظه آن مرهون خون هزاران شهید است، حوزه علمیه در روش علمی و تربیت خود تجدیدنظر کند؟ آیا وقت آن نرسیده است که مدیران و دست اندرکاران اداره حوزه چه دست اندرکاران رسمی شاغل در مدیریت حوزه از خرد و کلان و عالی و دانی و چه مؤثرین در اداره و تربیت حوزه اعم از بزرگان مراجع و مدرسین والامقام طرحی نو ارائه دهند تا اینچنین شاهد بی انگیزگی و بی نشاطی طلاب نباشیم؟

حجت الاسلام والمسلمین صالحی ساداتی خاطرنشان ساخت: چه شد آن اخلاق راقی پیامبرگونه که مرجع تقلید و طلبه مبتدی را در بزم محبتی کنار هم جمع می کرد و تمام زندگی استاد برای طلبه الگو و درس بود و این همه اختلاف طبقاتی نبود و دسترسی شاگرد به استاد آسان و سهل بود و رابطه رفاقت و پدر و فرزندی حاکم بود.

وی تصریح کرد: نمایندگان طلاب و عزیزان تأثیرگذار؛ بیایید کاری کنیم که زهد و تقوا، طهارت نفس، تهجد و شب زنده داری و ... در حوزه حرف اول را بزند؛ اگر بقاء این انقلاب را میخواهیم و اگر روحانیت بقاء خود را می خواهد و اگر رابطه از دست رفته نسل جوان و جامعه را با خود می خواهد باید به ارزش های واقعی خود برگردد.

نماینده طلاب و فضلای بروجن و لردگان بیان داشت: اگر روحانیت می خواهد رسالت اصلی خود را حفظ کند، باید به شعار اصلی و لباس اصلی خود که لباس تقوا و تهذیب است، برگردد.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی ساداتی اظهار داشت: بنده از مدیران عالی حوزه تقاضا دارم کمی از برنامه های گوناگون و شغل های متنوع خود بکاهند و با بازکردن بیشتر درب اتاق های خود به روی طلاب و ایجاد رابطه محبت آمیز، با سعه صدر به داد طلاب عزیز و خانواده های آنها برسند.

وی ابراز داشت: امروز صدها طلبه مستعد به جای تحقیق و تحصیل و یا تبلیغ برای گذراندن زندگی به کارهایی گوناگونی روی آورده اند که دل انسان می سوزد و این در حالی است که هزاران مسجد و مدرسه نیازمند حضور آنهاست.

نماینده طلاب و فضلای بروجن و لردگان خاطرنشان ساخت: همانطوری که تملق، بدزبانی و هتاکی مذموم و مردود است، نگفتن عیب ها مخصوصا نسبت به کسانی که عمل و رفتار آنها در جامعه تأثیرگذار است، مذموم و محکوم است؛ پس بیاییم امر به معروف را از خودمان در حوزه و از مدیران و دستگاه های مربوط به خود شروع کنیم تا ان شاءالله بتوانیم به رسالت تاریخی خود که احیاء ارزش های علمی و اخلاقی سلف صالح ماست، عمل نماییم.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی ساداتی در پایان گفت: پیشنهاد بنده نسبت به هیأت رئیسه و نمایندگان طلاب و فضلا این است که تهذیب و احیاء ارزش ها و تراث علمی و عملی سلف صالح را از مسئولین مطالبه نماییم تا ان شاءالله شاهد حوزه ای باشیم که مورد انتظار صاحب اصلی آن است و مبادا از این موضوع مهم غفلت نماییم که هر آسیبی حوزه و اسلام دیده است، از جدی نگرفتن این مسائل می باشد.

همچنین حجت الاسلام سیدحسن فتحی، نماینده طلاب کوهدشت نیز در این جلسه به عنوان ناطق دوم پیش از دستور به ایراد سخن پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۶۹ خطاب به نمایندگان بیان کردند: «من به حضور نمایندگان طلاب در سطوح تصمیم گیری حوزه معتقدم و عقیده دارم که اشتراک نمایندگان طلاب در سطوح تصمیم گیری به بسیاری از چیزهای خوبی که می خواهید در حوزه اتفاق بیفتد کمک خواهد کرد و حرکت و شور نشاط جوانی را در طلاب احیا می کند».

وی اظهار داشت: سؤال این جاست که آیا بعد از ۳۰ سال از سخنان رهبر معظم انقلاب، به این مطلب حضرت آقا رسیده ایم؟ آیا نمایندگان طلاب در مسائل حوزه دخالت دارند؟ آیا نشاط در طلاب ایجاد شده است؟

نماینده طلاب کوهدشت ابراز داشت: در حوزه علمیه بعد از ۴۰ سال، آیا برنامه ریزی صحیحی انجام گرفته است؟ آیا امروز آمار دقیقی از تعداد طلاب و اساتید وجود دارد؟ آیا توانسته ایم در موضوع پذیرش حوزه، بهترین افراد جامعه را به حوزه دعوت کنیم؟

حجت الاسلام فتحی خاطرنشان ساخت: ما در کشور قریب به ۶۰ هزار مسجد غیر از مدارس، نمازخانه ها و ادارت وجود دارد؛ سؤال اینجاست حوزه علمیه در طول این ۴۰ سال چه مقدار مبلغ، امام جماعت و روحانی پرورش داده است؟

وی تصریح کرد: امروز در بحث هجرت که از دغدغه های مقام معظم رهبری است، چه مقدار کار کرده ایم؟ همچنین بحث ازدواج طلاب نیز از دیگر مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha