به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام و المسلمین رضا عزت زمانی طی سخنانی در نشست خبری "رویداد ملی محله پیشرفت" با بیان این که میتوان از ظرفیت دین برای حل مسائل و مشکلات کشور از جمله آسیبهای اجتماعی استفاده کرد، ابراز داشت: ما معتقد هستیم که اسلام دارای یک حکمرانی اختصاصی است، انقلاب اسلامی ایجاد شد تا برای گره گشایی، پیشرفت و حل مشکلات خودش یک مدل اصیل اسلامی ارائه دهد، قطعاً استفاده از تجربیات بشر و دستاوردها مهم است اما این به آن معنا نیست که بر مبنی محتوایی که دین دارد اقدامی از سوی ما صورت نپذیرد و صبر کنیم تا ببینیم جهان در این زمینه چه میگوید.
وی افزود: حضرت امام(ره) فرمودند اسلام برای حل مشکلات جامعه کنونی حرف دارد نه آن راهی که بشر را از سرمایههای خودش دور کرده و به آن تک بعدی نگاه میکند. اسلام انسان را چند بعدی و با ظرفیتهای مختلف می بیند و برای رفع آسیبهایی که با آن مواجه میشود نیز راه حل ارائه میدهد. انقلاب اسلامی نیز با همین مبنا آغاز کرد و با جاهلیت امروزی مبارزه کرد. بر این اساس ما برای حل مسائل مبتنی بر دستورات اصلاحی اسلام راهکار داریم و تنها کافی است به این راهکارها اعتماد داشته و به آن پایبند باشیم و مسیری را طی کنیم که بتوانیم این راهکارها را اجرایی کنیم.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی همچنین با بیان اینکه در نظام حکمرانی کلان اسلامی مسجد یک هویت متعالی و ویژه ای دارد، گفت: زمانی که پیامبر اکرم (ص) حکومت اسلامی را بنا کرد اولین جایی که تأسیس کرد مسجد بود. ایشان میتوانست مرکز حکومت و دارالاماره بسازد اما ایشان این کار را نکرد و نخستین اقدامی که انجام داد تأسیس مسجد بود. این مسجد مرکز حکومت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و… پیامبر شد. در گذر زمان و ادامه مسیر حکمرانی اسلام مسجد از این جایگاه دور شد و به یک عبادت گاه تبدیل شد در حالی که ما معتقد هستیم زمانی که پیامبر پایههای حکمرانی خود را در مسجد بنا کرد با یک توجه ویژه به این مهم اقدام کرد و امروز مسجد میتواند یک نظام حکمرانی ایجاد کند و این به معنای آن نیست که همه کارها در مسجد انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه مسجد مرکز حکمرانی نرم انسان پایهای میتواند باشد که مبتنی بر آن میتواند حل مشکلات پیرامونی خود را داشته باشد، گفت: البته مسجد باید نسبت خود را با نظامات حکمرانی کلان برقرار کند. در شبکه امامت امام است که میتواند پیوندهای اجتماعی را برقرار کند تا استعداد مردم شکوفا شود بر این اساس اگر امام به عنوان محور کلیدی مسجد نقش خودش را پیدا کند و نسبت خودش را با مردم بفهمد میتواند کارهای بزرگی را رقم بزند. ما در سازمان تبلیغات و بنیاد هدایت هدفمان این است که جدی ترین و کلیدی ترین نقطهای که میتواند در ارتباط مستقیم با مردم به رفع مشکلات و باز کردن گرهها اقدام کند و کشور را رشد دهد امام است و امام باید با مردم حرکت کند تا مشکلات حل شود.
حجت الاسلام عزت زمانی ادامه داد: تلاش کردیم امام جماعت مسجد را با عنوان امام رشد دهیم با این عبارت که او، امام محله است و باید برای تمام محله برنامهریزی کند. براساس دستور اسلام یک مسجد با ۴۰ خانه اطراف خود باید ارتباط داشته باشد و آنها را محله خود بداند. امروز در هزار نقطه کشور که محلهای پر آسیب هستند، هزار طلبه فعال و به عنوان امام محله مشغول کار هستند.
وی همچنین یادآور شد: با همکاری مسؤولان و وزارت کشور دولت قبل، مدلی برای حل مسائل با محوریت مسجد و با همراهی مردم پیشنهاد دادیم که برای عملیاتی شدن آن یک رویداد تعریف کردیم. امام و تیم او را در دورههای مختلف توانمندسازی آموزش دادیم که یکی از مراحل آن حضور در قم و بازدید از نمایشگاه و شنیدن حرف و نکات ما بود. یک امام با تیم خود باید نقشه پیشرفت محله را ترسیم کند و برای رسیدن به آن مسائل و مشکلات را بررسی کنند و برای حل آن برنامهریزی داشته باشند. ابتدا ۱۰۰۰ مسجد انتخاب شدند و از دل آن ۷۰۰ مسجد مجری شد که امامان و تیم آنها در قم حضور پیدا کردند و آموزش دیدند. راهبران هم در مساجد حضور پیدا کرده و تلاش کردند تا این مدل را پیاده کنند. هفته آینده نفرات برگزیده این دوره در مشهد، دوره تکمیلی را خواهند گذراند تا به عنوان الگو به مساجد معرفی شوند.