رئیس شورای علمای شیعه پاکستان:امام محمد باقر (ع) با توجه به مشکلات و مصائب همواره پرچم حق را برافراشته نگه داشتند

حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ساجد علی نقوی  گفت: حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) با اخلاق و رفتار خود ثابت کرد که وارث حقیقی جد بزرگوارشان هست. ایشان عهده‌دار شناساندن و گسترش دین اسلام شدند و صدها شاگرد تربیت کردند.

به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، سید ساجد علی نقوی، رئیس شورای علمای شیعه پاکستان، در پیامی به مناسبت ولادت باسعادت امام پنجم، حضرت امام محمد باقر (علیه السلام)، اظهار داشت: امام محمد باقر (علیه السلام) بنیان‌گذار تفکر تربیت شاگردان به شیوه تخصصی بود. ایشان با این روش، شناساندن و گسترش دین اسلام را بر عهده گرفت و صدها شاگرد تربیت کردند. حتی علمای بزرگ ادیان دیگر آن زمان اذعان داشت که "آنچه محمد باقر تعلیم می‌دهد، حق و درست است."

نصایح و پندهای این امام همام به فرزند گرامی‌شان، امام جعفر صادق (علیه السلام)، گنجینه‌ای ارزشمند در تاریخ است. در جایی فرمودند: "ای جعفر! خالق کائنات ما فرزندان پیامبر (ص) را برای علم برگزیده است و این علم میراث ماست. این علم را امانت بدان و به مردم برسان تا نسل‌های آینده بدانند که هدف از خلقتشان چیست."

تلاش‌های بی‌وقفه امام محمد باقر (علیه السلام) تا ابد زمینه هدایت و رشد بشریت را فراهم خواهد کرد. زندگی ائمه (علیهم السلام) علاوه بر توجه به امور اخروی، انسان را به انجام امور دنیوی به قصد رضایت پروردگار نیز ترغیب می‌کند. برخی تصور می‌کنند که تلاش برای معاش و کسب زندگی بهتر پسندیده نیست، اما در سیره امام باقر (علیه السلام) نمونه‌هایی از کسب روزی حلال مشاهده می‌شود. محمد بن مکدر نقل می‌کند که روزی امام (علیه السلام) را دیدم که با بدن سنگین خود همراه دو غلام سیاه‌پوست مشغول کار بودند. در دل گفتم، بزرگی از قریش در این وضعیت برای دنیا تلاش می‌کند. از ایشان پرسیدم که اگر در این حالت مرگ فرا رسد، چه خواهید کرد؟ فرمودند: اگر در این حالت بمیرم، در حال اطاعت از خداوند از دنیا خواهم رفت. من با کار کردن، خانواده‌ام را از نیازمند شدن به شما و دیگران حفظ می‌کنم.

اهداف و رسالت پاک ائمه اهل بیت (علیهم السلام) کاملاً مشخص و یکسان است، اما مسیر دستیابی به این اهداف بر اساس شرایط هر دوره متفاوت بوده است. برخی از امامان راه صلح را برگزیدند، برخی قیام کردند، برخی از طریق دعا و اشک انقلاب کردند و برخی دیگر با نشستن بر مسند علم و شکافتن دانش‌ها، لقب "باقر العلوم" را به خود اختصاص دادند.

یکی از فضیلت‌های منحصربه‌فرد امام محمد باقر (علیه السلام) این است که ایشان در سلسله امامت، "نجیب الطرفین" هستند. پدرشان امام، پدربزرگشان امام، جدشان امام و فرزندشان نیز امام است. ایشان همچنین شاهد عینی واقعه کربلا بودند.

پیامبر اکرم (ص) به جابر بن عبدالله انصاری فرمودند: "تو جانشین پنجم مرا که همنام من است، خواهی دید و او دانش را شکافته و تبیین خواهد کرد، سلام مرا به او برسان." حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) با اخلاق و رفتار خود ثابت کردند که وارث حقیقی جد پاکشان هستند.

مبارزه مستمر با گروه‌های منحرف و ایستادگی قاطع بر اصول خود، از ویژگی‌های بارز امام محمد باقر (علیه السلام) بود و ایشان بدون توجه به مشکلات و مصائب، همواره پرچم حق را برافراشته نگه داشتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha