شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی(ره) توجه ویژه‌ای به نسل جوان داشتند

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: جوانانی که برای آیت الله العظمی صافی‌گلپایگانی(ره) نامه می‌نوشتند و پرسش‌های اعتقادی و فقهی و مسائل دیگر را مطرح می‌کردند، ایشان با قلم مبارک جواب آنان را می‌دادند، این کار نشان دهنده توجه به نسل جوان بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سیدهاشم حسینی‌بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه‌ علمیه قم در مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله العظمی صافی‌گلپایگانی(ره) که شامگاه جمعه بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء در مسجد امام حسن‌عسکری(ع) قم با حضور آیت الله العظمی نوری همدانی، نمایندگان بیوت مراجع‌ تقلید، علما، اساتید، طلاب، مسئولان استانی و مردم مومن قم برگزار شد، اظهار کرد: بحث‌های علمی و شبهاتی که در عصر امام هادی(ع) مطرح بود باعث شد که یک فضای خاصی را به آن دوران بخشید. امام‌(ع) در آن شرایط خاص هدایت شیعیان و مسلمانان را بر عهده گرفتند.

وی افزود: علم و دانش ائمه‌ اطهار(ع) لَدُنی و از جانب خداوند متعال است، ولی دشمنان به دلیل نگاه ظاهری که به امامان دارند فکر می‌کنند که علوم اهل‌بیت(ع) اکتسابی است، در زمان امام‌هادی(ع) نیز سعی داشتند مشکلاتی برای ایشان ایجاد کنند ولی تمام فقیهان آن عصر در زمان اختلاف به ایشان مراجعه می‌کردند.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری گفت: یکی از اقدامات مهم امام‌ هادی(ع) مبارزه فرهنگی با گروه‌های منحرف عقیدتی آن دوران بود. عصر امام‌(ع) عصری است که صوفیه، واقفیه و دیگر فرقه‌های انحرافی اقدام به فعالیت کردند و جبهه‌ای در برابر اهل‌بیت(ع) گرفتند و امام‌هادی(ع) مبارزه‌ای جدی برای از بین بردن آنها انجام داد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات امام‌ هادی(ع) تربیت شاگردان بود، شخصیت‌های بزرگی مانند حضرت عبدالعظیم حسنی و علی‌ بن مهزیار اهوازی به‌عنوان شاگردان ایشان بودند.

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی(ره) توجه ویژه‌ای به نسل جوان داشتند

آیت الله حسینی‌بوشهری افزود: از دیگر اقدامات امام‌هادی(ع) مناظرات علمی و فقهی با علمای ادیان مختلف بود؛ از زمان مأمون این جلسات تشکیل می‌شد تا جایگاه امامت را پایین بیاورند اما همیشه نتیجه برعکس بود و علما در مقابل علم ایشان تسلیم می‌شدند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: تشکیل سازمان نیابت و وکالت از دیگر اقدامات امام‌هادی(ع) بود. در آن زمان ارتباط مستقیم با امام ممکن نبود، لذا امام هادی(ع) وظیفه خود می‌دید که مسائل دینی را به گوش ارادتمندان برساند و تنها راه این بود که در مناطق مختلف اسلامی نمایندگانی داشته باشند تا پاسخگوی سؤالات دینی مردم باشند، امام کوفه، بصره، حجاز، یمن، قم، همدان، اهواز و دیگر بلاد اسلامی نمایندگانی ارسال کرد.

وی در ادامه به اقدامات دیگر امام‌هادی(ع) اشاره کرد و گفت: پرداختن به دعاها و زیارت‌ها از دیگر اقدامات امام هادی(ع) بود. زیارت جامعه کبیره به عنوان زیارت مطرح از ایشان به عنوان یادگار برای شیعیان و محبان اهل‌بیت(ع) مانده است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: امروزه ما به مراجع‌ عظام تقلید به عنوان نایبان عام حضرت اعتقاد داریم؛ مراجع‌ تقلید به عنوان نمایندگان عام اهل‌بیت(ع) مشکلات مردم را حل و معارف را به آنان منتقل می‌کنند؛ آیت‌الله العظمی صافی‌گلپایگانی(ره) تلاش کردند که این تقارن ایجاد بشود.

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی(ره) توجه ویژه‌ای به نسل جوان داشتند

نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جایگاه والای آیت‌الله العظمی صافی‌گلپایگانی(ره) خاطرنشان کرد: زهد، تقوا و مردم‌داری این مرجع‌ تقلید را در دوران مرجعیت ایشان مشاهده کردیم. ایشان در مسائل مختلف صاحب نظر دائرةالمعارف متحرک بودند. جالب اینجا است جوانانی که برای ایشان نامه می‌نوشتند و پرسش‌های اعتقادی و فقهی و مسائل دیگر را مطرح می‌کردند، معظم له با قلم مبارک جواب نامه آنان می‌دادند، این کار نشان دهنده اهتمام ایشان به نسل جوان بود.

وی در پایان با اشاره به فعالیت‌های سیاسی این مرجع‌ تقلید گفت: بعد از پیروزی انقلاب‌اسلامی ایشان به عنوان نماینده حضرت امام‌خمینی(ره) و از شخصیت‌های برجسته شورای نگهبان بود؛ ایشان اگر مسئله‌ای را در کشور مشاهده می‌کردند از سر دلسوزی و پشتیبانی از نظام مقدس جمهوری اسلامی سعی می‌کردند با بیان ظریف و لطیف این مسئله را منتقل کنند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha