به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، اداره مرکزی آمار اسرائیل از افزایش چشمگیر مهاجرت اسرائیلیها خبر داده و اعلام کرده است که ۸۲ هزار و ۷۰۰ نفر در سال ۲۰۲۴ سرزمینهای اشغالی را ترک کردهاند، در حالی که تنها ۲۳ هزار و ۸۰۰ نفر به این کشور بازگشتهاند.
این اداره دلیل خروج این تعداد زیاد از اسرائیلیها را مشخص نکرده، اما برخی گزارشهای پیشین رسانههای اسرائیلی این مهاجرتها را به حملات موشکی از لبنان، نوار غزه و یمن نسبت دادهاند.
بر اساس اعلام این اداره، جمعیت اسرائیل به حدود ۱۰.۰۲۷ میلیون نفر رسیده که شامل ۷.۷ میلیون یهودی، ۲.۱ میلیون عرب و ۲۱۶ هزار خارجی میشود.
بررسی دلایل مهاجرت صهیونیستها
افزایش قابلتوجهی در تعداد اسرائیلیهایی که کشور را ترک میکنند، میتواند ناشی از عوامل متعددی باشد. درگیریهای مداوم، بهویژه جنگ در غزه، باعث ایجاد حس ناامنی در میان بسیاری از اسرائیلیها شده است. گزارشها حاکی از آن است که عملیات طوفان الاقصی نقطهی عطف مهمی برای برخی افراد بود که به دلیل ترس از امنیت شخصی و نارضایتی از عملکرد دولت در مسائل امنیتی، به فکر ترک کشور افتادند.
فضای سیاسی، از جمله مسائلی مانند طرح اصلاحات قضایی دولت، حس سرخوردگی را در میان برخی بخشهای جمعیت ایجاد کرده است. این موضوع بهویژه برای اسرائیلیهای سکولار و لیبرال صدق میکند که احساس میکنند قرارداد اجتماعی نقض شده و به خروج از سرزمینهای اشغالی فکر میکنند.
مخالفان نتانیاهو میگویند که این اصلاحات، دموکراسی کشور را بهشدت متزلزل میکند، چرا که سیستم قضایی را که تنها ابزار برای کنترل استفاده دولت از قدرتهایش است، تضعیف خواهد کرد.
در پس این ماجرا، مخالفت شدید با دولتی که اکنون در قدرت است – راستگراترین دولت تاریخ اسرائیل – و همچنین با شخص نتانیاهو به چشم میخورد.
از سوی دیگر، اسرائیل شاهد اعتراضات گستردهای از سوی شهروندانی بوده که خواستار پایان جنگ در غزه و توافق برای مبادله زندانیان جهت آزادی گروگانهای اسرائیلی در دست حماس هستند.
برخی ممکن است به دلایل اقتصادی نیز اسرائیل را ترک کنند، مانند فرصتهای شغلی بهتر در خارج از کشور که افراد به دنبال حقوق بالاتر یا محیط کاری پایدارتر هستند.
در همین راستا، تضعیف ارزش شِکِل (واحد پول اسرائیل) و هشدارهای اقتصادی مرتبط با تصمیمات سیاسی نیز در این امر نقش داشته است.
همچنین برخی چنین حسی دارند که کیفیت زندگی در اسرائیل ممکن است رو به افول باشد. نگرانیهایی درباره جهتگیری آینده کشور، از جمله تغییرات جمعیتی و افزایش نفوذ حکومتهای محافظهکارتر یا مذهبیتر، بر تصمیم آنها برای ماجراجویی در جای دیگر جهان تأثیر گذاشته است.
همچنین تعداد کسانی هم که به دنبال گرفتن گذرنامۀ خارجی هستند رو به افزایش است که نوعی تضمین برای خروج از کشور برای ناپایداریهای آیندۀ این رژیم موقت میباشد.
نظر شما