به گزارش سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه» این کتاب، در چهار بخش، به معرفی جامعی از تاریخچه، مکاتب و روشهای تفسیریِ کتاب مقدّس از آغاز پیدایش تا عصر حاضر پرداخته است.
بخش اول این اثر که به «تاریخ تفسیر» اختصاص دارد، مکاتب بزرگ تفسیری در طول تاریخ پیدایش کتاب مقدس را معرفی و ویژگیهای هرکدام را برشمرده است. همچنین شخصیّتهای برجستۀ هر مکتب را نشان داده و روش تفسیری آنان را بررسی کرده است. به باور نویسنده، این بخش، خواننده را کمک خواهد کرد که شناخت جامع و کاملی از روند تحوّلات طیشده در فرایند تفسیر کتاب مقدّس، به دست آورد.
بخش دوم کتاب به مباحثی در بارۀ «قواعد تفسیر کتاب مقدس» پرداخته است؛ از جمله: شناخت کتاب مقدس، ویژگیهای زبانشناختی و دستوری کتاب مقدس، پیشینه و زمینههای فرهنگی ـ تاریخی پیدایش کتاب مقدس.
عنوان بخش سوم کتاب «شیوهها و روشهای تفسیر کتاب مقدس» است. در این بخش، به بیان برخی از ویژگیهای کتاب مقدس مانند نوشتههای شعری، پيشگوييها، مثَلها، مکاشفات، نماد و عملهای نمادین پرداخته میشود. نویسنده در ادامۀ این بخش، چیستی و چگونگی روشهای خاصی را که در تفسیر کتاب مقدس به کار برده شده است، به صورت مفصل بیان میکند.
وی در آخرین بخش کتاب که «گامهای عملی» نام دارد، نکاتی را برای کاربردی نمودن تفسیر ارائه کرده و با بیان اینکه مفسّر چگونه میتواند مفسّر حقيقي کلمة خدا باشد، صلاحيتها و ويژگيهاي مفسّر را شرح داده است.
نظر شما