شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۶
سواد خانواده | چگونه دخترم را از گرایش به جنس مخالف حفظ کنم؟

حوزه/ کنجکاوی به جنس مخالف در دخترخانم ها یک امر طبیعی است که با دستور العمل مدیریت نمی‌شود. مدیریت این امر طبیعی یعنی داشتن ارتباط خانواده با دخترخانم. مادر، قبل از بلوغ جنسی دخترخانم از موارد بلوغ جنسی و جسمی بازگویی کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر نصیر عابدینی به سؤال خبرنگار حوزه‌نیوز با موضوع «راه حل مدیریت بحران ارتباط با جنس مخالف در دخترخانم ها» پاسخ داد که تقدیم شما فرهیختگان می شود.

پرسش: چه کار کنیم که دخترخانم های خانواده به سمت جنس مخالف نروند و در همان خانواده نقش دخترانه خودشان را ایفا کنند؟

پاسخ:

باید توجه داشته باشیم که هورمون‌های استروژن و پروژسترون در دخترخانم ها حاکم است که به صورت خدادادی ترشح می‌شود و والدین باید بدانند که یک دفعه در ذهن دخترخانم‌ها به خاطر ترشح این هورمون‌ها چه اتفاقی می افتد که به صورت ناخودآگاه و ناگهانی به جنس مخالف توجه پیدا می‌کنند.

کنجکاوی به جنس مخالف در دخترخانم ها با دستورالعمل مدیریت نمی‌شود

کنجکاوی هایی که نسبت به جنس مخالف در دخترخانم ها وجود دارد، یک امر طبیعی است.

اگر بگوییم طبیعی به این معنا که باید رها بشود، این درست نیست. امر طبیعی باید مدیریت شود.

مدیریت این امر طبیعی اینطور نیست که با دستور العمل ها و باید و نباید ها انجام شود.

مدیریت این امر طبیعی یعنی داشتن ارتباط با دخترخانم و همه چیز باید در بستر ارتباط شکل بگیرد. همین ارتباط با پدر کلی از ابهام ها نسبت به جنس مخالف را رفع می‌کند و همین ارتباط، سوال هایی همچون جنس مخالف چه موجودی هستند را طبیعی می‌کند.

این ارتباط اگر شکل بگیرد، تعلق‌خاطر نسبت به پسر فامیل یا همسایه به پدر بازگو می‌شود و پدر این را معتبرسازی می‌کند، و پدر اینطور معتبرسازی می‌کند که شما در این سن خیلی طبیعی است که این طور باشید و یک امرگذرایی است.

دستورالعملی برای دوران قبل از بلوغ جنسی دخترخانم

پدر می‌تواند با یک سری روابط پدر و دختری این مسئله را کنترل کرده و نسبت به سوال ها و هیجان های دخترانه، فرزند خود را متقاعد کند.

یکی از چیزهایی که ما به مادرهای خانواده توصیه می‌کنیم این است که مادرها قبل از اینکه دخترخانم به بلوغ جنسی برسد به دخترخانم خود از موارد بلوغ جنسی و جسمی (اعم از احساسات و تحولات فیزیکی) نکاتی را بیان کنند.

مثلا به دخترخانم خود بفهماند که من هم در همین دوره به صورت گذرا این حالات و احساست روحی و روانی متفاوت را داشتم، حتی به صورت توریه بگوید که مادر من هم برای من این حالات بلوغ را بازگو می‌کرد و یا اینطور بگوید که اتفاقا منم دیدم که این مورد واقعا گذراست.

همین طبیعی و عادی سازی یک مسئله بغرنج باعث مشرف شدن دخترخانم ها به این احساسات و گذر موفق از این مرحله بحرانی می‌شود

برای مطالعه متن کامل مصاحبه خبرگزاری حوزه با دکتر نصیر عابدینی، از روانشناسان حوزوی اینجا را کلیک نمایید.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۶
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۱
  • مصطفی IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹
    شهید بهشتی براین عقیده بود می توان با ازدواج موفقت میان دختران و پسران تا زمان از دواج دایم انها را از کشیده شدن به عرصه گناه حفظ کرد در حال حاصر صاحبنطران راههای مختلف را پیشنهاد کنند
    • السلام علی البهشتی IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۳۰
      کلا ازدواج موقت برای خیلی از آحاد جامعه در وضعیت کنونی راه ارضای حلال و دوری از گناه هست. و ارتباطات جنسی را نظم می دهد. اگر در ازدواج دائم سهل گرفته شود، همان هم می شود در آغاز بلوغ اتفاق بیفتد همان طور که در گذشته چنین بوده و هم اکنون نیز بسیاری چنین روش خوبی را در پیش می گیرند.
  • قناعت محوری IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    قناعت محوري و ساده زيستي، سختي هاي زندگی را هموار می کند.
  • تالي فاسد IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    تاخير در ازدواج باعث كاهش رغبت به آن در سنين بالا مي شود
  • درمان IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    الإمامُ الرِّضا عليه السلام : نَزَلَ جَبرئيلُ على النبِيّ صلى الله عليه و آله فقالَ : يا محمّدُ ، إنّ رَبَّكَ يُقرِئُكَ السلامَ ، و يقولُ : إنّ الأبكارَ مِنَ النساءِ بمَنزِلَةِ الثَّمَرِ على الشَّجَرِ ، فإذا أينَعَ الثَّمرُ فلا دَواءَ لَهُ إلاّ اجتِناؤهُ و إلاّ أفسَدَتْهُ الشَّمسُ ، و غَيَّرَتْهُ الرِّيحُ ، و إنّ الأبكارَ إذا أدرَكنَ ما تُدرِكُ النساءُ فلا دَواءَ لَهُنَ إلاّ البُعُولُ، و إلاّ لَم يُؤمَنْ علَيهِنَّ الفِتنَةُ ، فَصَعِدَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله المِنبَرَ فَجَمَعَ الناسَ ثُمّ أعلَمَهُم ما أمَرَ اللّه ُ عزّ و جلّ بِهِ .[بحار الأنوار : 16/223/22 .] امام رضا عليه السلام : جبرئيل بر پيامبر صلى الله عليه و آله فرود آمد و گفت : اى محمّد! پروردگارت تو را سلام مى رساند و مى فرمايد : دوشيزگان همچون ميوه روى درخت هستند . ميوه چون برسد براى آن دارويى جز چيدن نباشد و گر نه بر اثر آفتاب و باد خراب مى شود . دوشيزگان نيز هرگاه به مرحله زنان برسند آنان را دارويى جز شوهر دادن نباشد و گر نه از گمراهى و فساد ايمن نخواهند بود . پس ، رسول خدا صلى الله عليه و آله بر منبر رفت و مردم را جمع كرد و فرمان خداوند عزّ و جلّ را به آگاهى آنان رساند .
  • احیای دستورهای خوب IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۵
    دستور العمل ها و باید و نباید ها هم مي توانند نقش داشته باشند، بلكه نقش آني و فوري. بايد و نبايد ها را حذف نكنيم، توضيح دهيم. امر و نهي ها عامليت قوي و شگرفی دارند، به شرط آن که تقبیح نشده باشند و مورد مذمت قرار نگرفته باشند. به جای حذف، آنها را تقسیم کنیم، دستورهای درست و نادرست، به شیوه درست و به شیوه نادرست، به هنگام درست و نابهنگام و ... و انواع خوبش را بستاییم، تبلیغ کنیم، و ظلمی که بر این روش رفته را برطرف نماییم.