شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۲
نسبت دین و رسانه

حوزه / حجت الاسلام امینی موحد گفت: در رابطه با نسبت دین و رسانه دو دیدگاه اصلی وجود دارد که هرکدام اقتضائات خاص خود را می طلبد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اهواز، حجت الاسلام شفیعی مدیر مرکز رسانه حوزه علمیه خوزستان از برگزاری سلسله نشست‌های نفحات خبر داد.

اولین نشست هنری نفحات با حضور حجت الاسلام امینی موحد مدیر مرکز رسانه سازمان تبلیغات اسلامی و مستند ساز خوزستانی در مرکز رسانه حوزه علمیه خوزستان و با مشارکت شعبه خوزستان خبرگزاری حوزه نیوز برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام امینی موحد ضمن بیان "نسبت دین و رسانه" دو دیدگاه حاکم را شرح داد و اظهار داشت: در رابطه با نسبت دین و رسانه دو دیدگاه اصلی وجود دارد که هرکدام اقتضائات خاص خود را می طلبد، در دیدگاه نگاه ابزارگرایانه، رسانه را ابزاری می‌بیند که قرار است محتوایی را به مخاطب خویش برساند و در مقام بهره گیری از رسانه قرار می‌گیرد.

وی ابراز کرد: رسانه ابزاری در دست دین خواهد بود که آغاز این دیدگاه به اندیشه‌های ارسطو باز می‌گردد و شهید آوینی نیز این دیدگاه را پذیرفته و بر اساس آن حرکت می‌کرد، از سویی دیگر دیگاه دوم دین و رسانه را دارای دو ساحت متفاوت می‌داند که گاهی در مقام تباین با یکدیگر قرار می‌گیرند و زمانی در تعارض و تضاد با همدیگر قرار می گیرند و امکان جمع میان این دو ساحت وجود ندارد و این همان دیدگاه فعلی بسیاری از اندیشمندان غربی پیرامون رسانه هاست.

حجت الاسلام امینی موحد، با تکیه بر ضرورت بهره گیری از رسانه ها از چگونگی استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیت رسانه‌های مدرن سخن گفت و در ادامه در مقام بیان ماهیت رسانه دینی و رسانه آرمانی، خاطرنشان کرد: با وجود آنکه رسانه های موجود رسانه دینی به معنای اصیل نیستند و بعضاً اقتضائات متفاوتی دارند، رسانه دینی رسانه‌ای است که خروجی آن تماما منطبق با فطرت و عقل بوده و در مسیر تکامل جامعه است.

وی با طرح این سوال که آیا در این زمان که رسانه دینی به معنای آرمانی آن وجود ندارد باید از رسانه دور ماند یا خیر؟، گفت: لازم است از رسانه‌های در دسترس خود بهره گیری کرده و پیام جهانی دین را با این ابزارها به مخاطب رساند و این پیام الهی انسانی را نشر داد.

وی تأکید کرد: ضروری است همزمان با این بهره‌گیری‌ها به سمت ایجاد رسانه‌ای تماما دینی حرکت کرد و مراقبت نمود که هموژنی رسانه موجود مبلغین ما را از رعایت اصول دینی غافل نسازد و فرم‌های غیر شرعی خود را بر رفتار ما حاکم نکند.

مدیر مرکز رسانه سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان، دو مفهوم رسانه دینی و دین رسانه‌ای را مطرح کرد و یادآور شد: مفهومی متفاوت از حضور دین در رسانه و بهره گیری از رسانه‌های در جهت تبلیغ دین است و لازم است همه مبلغین رسانه ای مراقبت کنند در رسانه دین اصیل را نمایش دهند، نه آنکه دین رسانه ای را بیان نمایند.

وی بیان کرد: متأسفانه آنچه بعضاً مشاهده می‌شود دین رسانه‌ای است و در این منظر رسانه دیگر تنها مجرایی نیست که چیزی از طریق آن ظهور کند، بلکه خود می تواند تغییراتی در محتوا نیز به وجود آورد و پیام دین را بنا به دیدگاه رسانه تغییر می دهد و گویی دین محتوایی برای پر کردن ظرف رسانه است نه آنکه رسانه ابزار انتقال پیام دین است.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha