به گزارش خبرگزاری حوزه، این اثر در قالب نظریه نظامهای بینشی(جهانبینی)، ارزشی و رفتاری و کنشی (نظامهای اجتماعی و اهداف اجتماعی) تدوین شده است. برخی از پرسشهای این تحقیق از این قرار هستند؛
نظام فکری مطلوب نزد امامخمینی(ره) در عرصه بینش، ارزش و کنش چیست؟
اصول راهبری رسیدن به این نظام چیست؟
نهادهای مرتبط با نظامهای بینشی، ارزشی و کنشی برای تحقق نظام جامعه مطلوب دارای چه وظایف اساسی هستند؟
این اثر در صدد است تا با مطالعه مجموعه مکتوبات، منشورات، بیانیهها و سخنرانیهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، امامخمینی(ره)، هندسه و منظومه فکری- معرفتی ایشان را به نگارش در آورد.
این کتاب ثابت می کند که منظومه فکری امام(ره)، بیانگر گفتمان و جریان فکری- فرهنگی ویژهای است که هم ادامهدهنده گفتمان فکری علمای گذشته، همچون شیخ مفید، شیخ طوسی، خواجهنصیر، صاحب جواهر، سید عبدالحسین لاری و دیگران است و هم با رویکرد اجتهادی به مسائل معاصر میپردازد و از جریانها و گفتمانهای معاصری همچون: جریان سنتی بیتوجه به دغدغههای انسان معاصر، جریان روشنفکری غربزده و شرقزده، جریان روشنفکری دینی التقاطی، جریان تجدد ستیزی و سنتگرایی، و جریان اخباری نوین و ضد عقلانی، متمایز است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم؛
"هنگامی یک ایدئولوژی و مکتب فکری میتواند «تمدنسازی» کند که از بُعد نظری و عملی توانسته باشد به نظم اجتماعی و رشد و تعالی رسیده و برای همه ساحتهای مادی و معنوی زندگی بشر راهبردهایی منطقی و صحیح ارائه نماید. دین مبین اسلام پس از استقرار سیاسی و اجتماعی و تنظیم روابط داخلی و خارجی، بهسرعت توانست بنیانگذار تمدن شگرفی در جهان شود؛ بهگونهای که تمدنهای دیگر از جمله تمدن غربی را وامدار خود نماید. این فصل درصدد بررسی دیدگاههای امامخمینی (ره) پیرامون تمدن اسلامی است. مجموع دیدگاههای ایشان در هفت بخش: تمدن و شاخصهای آن، تمدن اسلامی، نقد تمدن شاهنشاهی و نقد تمدن غربی، عوامل انحطاط مسلمین و ضرورت رسیدن به تمدن نوین اسلامیبررسی قرار گرفته است. "
انتهای پیام