جمعه ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۲
جهان داعیه تمدن برای بحرانی آفرینی به قرآن سوزی روی آورده است/ به مسائل کلامی باید اهمیت داد

حوزه/در این شرایط که جهان می گوید من تمدن دارم، در کشوری که داعیه تمدن دارد، قرآن شریف را می سوزاند. قرآنی که همه محققین عالم، دانشمندان عالم چه مسلمان و چه غیرمسلمان، همه آن را تمجید می کنند، برای ایجاد بحران، قرآن را می سوزانند. تعقل را ببینید و جهالت را ببینید. در چنین شرایطی ما باید به مسائل کلامی اهمیت بدهیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه،  به همت مرکز مدیریت حوزه علمیه استان آذربایجان غربی مرکز تخصصی کلام واحد ارومیه، تحت اشراف حضرت آیت الله سبحانی راه اندازی شد.

براساس این گزارش: ۲۵ نفر از طلاب واجد شرایط در رشته کلام تطبیقی بین المذاهب، در مقطع تحصیلی سطح سه مشغول به تحصیل خواهند شد.

این دوره در شش ترم تحصیلی، طی سه سال برگزار و تمامی مراحل این دوره در شهرستان ارومیه (حوزه علمیه امام خمینی قدس سره)  برگزار خواهد شد.

حضرت آیت الله سبحانی در آئین افتتاحیه  این مرکز تخصصی کلام که  به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با قرائت آیه ۱۲۲ سوره توبه بیان داشتند:  همگی می دانیم که اسلام، دین علم و دانش است؛ اولین آیه ای که بر پیغمبر اکرم نازل شده است، آیه خواندن است؛«اقرا باسم ربک الذی خلق». و این حاکی از آن است که علم، قرائت و نوشتن یکی از مسائل مهم اسلام است.

ایشان افزودند: ما واژه علم در قرآن با تمام مشتقاتی که دارد، حدود ۷۷۹ مرتبه در قرآن مجید آمده است و هیچ کتاب آسمانی نیست که این همه اهمیت به علم و دانش داده باشد. آقایان مراجعه بفرمائید، ماده علم در آیات مختلف در این حدّ آمده است. بعدا ملاحظه بفرمائید، کلمه «کتاب» و «قرائت» چندمرتبه در قرآن آمده است.همه اینها حاکی از آن است که از پایه های اساسی اسلام، خواندن و نوشتن و آموزش است.

حضرت آیت الله سبحانی بیان کردند: البته آموزش، رشته های مختلفی دارد؛ تفسیر قرآن مجید در درجه اول است که انسان آشنا با این کتاب آسمانی بشود، بعدا، سنت پیامبر اکرم(ص) است که برای همه ما از احترام خاصی برخوردار است و بعدا هم مسائل فقهی است که انسان، فقه را بیاموزد و تکلیف فرد و جامعه را روشن کند. و بحمدلله علمای شیعه بلکه همه علمای اسلام در این سه مساله، پیشگام بوده اند و همگان عنایت به تفسیر قرآن کریم و سنت پیغمبر اکرم و فقه داشته اند.

ایشان ادامه دادند: اما در عین حال، این سه علم، اساس و پایه ای دارد که در حقیقت بنیان این سه تاست و این سه تا بر آن سوار هستند و آن، مساله عقائد و کلام است.

این مرجع تقلید تصریح کردند: تا مسائل کلامی روشن نباشد، اثبات خدا، صفات خدا، افعال خدا، مسائل مربوط به معاد و مسائل دیگر تا روشن نباشد و به اصطلاح تا مسائل معرفتی را درست ندانیم، این سه علم، پایه صحیحی پیدا نمی کند؛ تفسیر قرآن، تفسیر سنت و علم شریف فقه براساس این است که عقاید را درست بدانیم و به دیگران هم تفهیم کنیم.

ایشان عنوان کردند: من شنیدم که بحمدلله الان می خواهند در شهرستان ارومیه، رشته تخصصی کلام را تاسیس کنند البته بسیار کار خوبی است و تصور خوب. ما هم از قم حاضریم هرچه از دستمان برآید، در این مورد کمک کنیم. البته این مسائل خیلی مهم است.

حضرت آیت الله سبحانی یادآور شدند: امروز وهابیت از یک طرف، نصاری از طرف دیگر بر اسلام و تشیع حمله ورند. نگاه کنید. در این شرایط که جهان می گوید من تمدن دارم، در کشوری که داعیه تمدن دارد، قرآن شریف را می سوزاند. قرآنی که همه محققین عالم، دانشمندان عالم چه مسلمان و چه غیرمسلمان، همه آن را تمجید می کنند، برای ایجاد بحران، قرآن را می سوزانند. تعقل را ببینید و جهالت را ببینید. در چنین شرایطی ما باید به مسائل کلامی اهمیت بدهیم.

ایشان افزودند: از این گذشته، مساله وهابیت، هرکجا آمده است، ایجاد اختلاف کرده. اگر در کشورهای سنی نشین رفته، ایجاد اختلاف کرده. در شیعه آمده، ایجاد اختلاف کرده. یک مسائلی را بدون تحقیق در میان مسلمانان، طرح می کنند و ایجاد اختلاف. درحالیکه ما امروز به وحدت بیش از همه چیز، باید اهمیت بدهیم. قرآن مجید می فرماید: «واعتصموا بحبل الله جمیعا». به حبل الله چنگ بزنید. نمی گوید به قرآن. نمی گوید به اسلام. نکته اش این است که می خواهد بگوید که جمعیت متفرق بسان کسی است که در میان چاه قرار گرفته است. اگر انسانی وارد چاه شود، می خواهند او را نجات دهند، چه می کنند؟ ریسمانی را می فرستند، او چنگ به این طناب می زند، می کشند بالا.

این مرجع تقلید،گفتند: ما مسلمانان در این جهان، که الان دشمن از همه طرف، حمله ور است باید به حبل وحدت، چنگ بزنیم. مشترکاتمان را بگیریم و احترام بگذاریم. در مسائل اختلافی هم در مدارس از نظر علمی بحث کنیم، نه از نظر تعصّبی. امیدوارم ان‌شاء الله این شاخه ای که به نام تخصص علم کلام تاسیس می شود، هرچه زودتر به بار بنشیند.

ایشان اظهار داشتند: در پایان یادآور می شوم برای اینکه این واحد به بار بنشیند از بزرگانی و اساتیدی بهره مند شوند. از آنهاست حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای مومنی که خود یکی از اساتید کلام حوزه علمیه قم و مرکز تخصصی قم هستند. از وجودشان به نحوی هم در ارومیه استفاده شود. دیگری هم حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای مرتضوی نیا. از وجود ایشان هم استفاده شود بالاخص جناب آقای قائمی نیا ان‌شاء الله از وجود اینها بهره مند شوند و این واحد بفضل الهی و توجهات خدا ان‌شاء الله منتج نتیجه باشد. در پایان سلام خودم را به اساتید و علمای محل و دوستان و علاقه مندان به مسائل اسلامی عرض می کنم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha