پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۲
نقش تسبیحات حضرت زهرا (س) در موفقیت‌های فردی و اجتماعی

حوزه/ تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها، نه تنها نشانه‌ای از ارادت و محبت ایشان به خداوند متعال، بلکه دریچه‌ای به سوی برکات بی‌شمار روحانی و دنیوی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین اصغر قائمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها گفت: در تفسیر سوره قدر حدیثی از امام صادق علیه‌السلام درباره آیه نخست این سوره وجود دارد که در آن، حضرت می‌فرمایند: «لَیْلَةِ» و هی فاطمه «الْقَدْرِ» هو الله؛ منظور از لَیْلَةِ فاطمه و منظور از الْقَدْرِ خداست؛ لیله القدر یعنی فاطمه خدا.

* لَیْلَةُ الْقَدْرِ یعنی فاطمه خدا

وی با اشاره به آیه سوم سوره قدر «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» ادامه داد: بر اساس این آیه، فاطمه خدا برتر از هزار ماه است که یک عمر به شمار می‌آید. امام صادق علیه‌السلام در ادامه سخنان خود فرموده‌اند که «من عرف فاطمه حق معرفتها فقد ادرک فضل لیله القدر»؛ هر کس فاطمه را به‌حق شناخت، بشناسد، فضیلت شب قدر را شناخته است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که با دقت در آیات سوره قدر و روایت امام صادق علیه‌السلام، نکات ارزشمندی برای همه ما، به‌ویژه آن‌ها که به دنبال سیر و سلوک هستند، وجود دارد، اظهار داشت: بزرگان ما از روایات استفاده کرده‌اند که هر کس در عمر خود حتی اگر یک‌شب قدر را درک کند، عمرش را درک کرده است، چراکه شب قدر بهتر از هزار ماه است.

* هرکس فاطمه(س) را بشناسد، عمر خود را درک کرده است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قائمی اضافه کرد: بر اساس روایتی که گفته شد، هر که فاطمه را شناخته باشد، عمر خود را درک کرده است، پس تدبر و تفکر در معرفت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها این برکات زیاد را برای ما به همراه دارد.

وی با اشاره به الگوهای رفتاری حضرت زهرا سلام الله علیها و توجه پژوهشگران دینی به این مهم گفت: استفاده اخلاقی از سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها در پیش روی ماست که آثار و کتب زیادی از سوی اندیشمندان دینی در این عرصه منتشر شده است که یکی از آن‌ها نوشته مرحوم آیت‌الله ابراهیم امینی با عنوان «بانوی نمونه اسلام» است.

* شناخت حضرت زهرا(س) انسان را به سبک زندگی اسلامی می‌رساند

استاد اخلاق حوزه تأکید کرد: اگر انسان حضرت زهرا سلام الله علیها را بشناسد سبک زندگی اسلامی را به دست آورده است.

وی با اشاره به آموختن تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها از سوی نبی مکرم اسلام(ص) گفت: پیامبر اکرم(ص) تسبیحاتی را به حضرت زهرا سلام الله علیها هدیه دادند که این تسبیحات جایگاه ارزشمندی دارد؛ دراین‌باره گفته شده که هر کس بعد از نماز واجب قبل از خارج شدن از حالت نماز و بدون فاصله این تسبیحات را بر زبان جاری سازد و بعدازآن یک‌مرتبه لا اله الا الله را بگوید، ثواب هزار رکعت نماز نافله را به دست آورده است.

* توصیه‌های پیامبر(ص) به دخترشان الگوی بندگی انسان‌ها

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قائمی افزود: درباره این تسبیحات در روایات ذکر شده که هر کس قبل از خواب این تسبیحات را بگوید، ثواب ۱۰ هزار حسنه را به دست آورده است؛ در روایتی دیگر آمده که اگر کسی صبح خود را با تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها شروع کند، امور خود در دنیا و آخرت را کفایت می‌کند.

وی با اشاره به دیگر توصیه نبی مکرم اسلام به این بانوی بزرگوار گفت: حضرت زهرا سلام الله علیها می‌فرمایند شبی در محضر پیامبر بودم و بستر را برای استراحت ایشان آماده کرده بودم، پدرم پیوسته در حال نماز بودند و یک‌مرتبه بعد از سلام نماز و قبل از تکبیر نماز بعدی، به من گفتند که نخوابم مگر این‌که ختم قرآن انجام دهم، انبیاء را شفیع خود کنم، مؤمنین و مؤمنان را خوشحال نمایم و بعد حج عمره به جای آورم!.

* چهار توصیه پیامبر(ص) به حضرت زهرا(س)

استاد اخلاق حوزه ادامه داد: حضرت می‌فرمایند که پدرم بعد از این سخن مشغول نماز شدند و در این حین من به فکر این بودم که چطور این اعمال را انجام دهم؛ صبر کردم نماز پدرم تمام شود، به ایشان گفتم که من قادر به انجام این نیستم، پیامبر فرمودند: این‌که گفتم ختم قرآن کن، سه مرتبه سوره توحید را بخوان، اینکه گفتم انبیاء را شفیع خود کن، در ذکر صلواتی که بر محمد و آل محمد داری، انبیاء را با ذکر و «صل علی جمیع انبیاء و المرسلین» یاد کن، این‌که گفتم مؤمنین و مؤمنان را خوشحال کن، برایشان طلب مغفرت کن، این‌که گفتم حج عمره به جای آور، یک‌مرتبه بگو «سبحان‌الله والحمد الله و لا اله الا الله و الله‌اکبر».

* ولایت مداری، الگوی حضرت زهرا(س) برای همگان

وی در ادامه به الگوهای رفتاری حضرت زهرا سلام الله علیها به‌ویژه برای جوانان اشاره کرد و گفت: در روایتی مشهور آمده است که حضرت زهرا سلام الله علیها می‌فرمایند من از دنیای شما به سه چیز علاقه دارم، تلاوت قرآن، نگاه به چهره رسول‌الله و انفاق فی سبیل الله. شاید در ظاهر نگاه به چهره پیامبر برای ما ممکن نباشد، ولی تلاوت قرآن کریم و انفاق فی سبیل الله در دسترس ماست که می‌توانیم با تأسی از این بانو، امور دنیا و آخرت خود را سامان دهیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قائمی فنا در ولایت را بالاترین درس حضرت زهرا سلام الله علیها برای ما انسان‌ها برشمرد و گفت: حضرت زهرا (س) در جوانی جان خود را فدای ولایت کردند و ما اگر جان خود را فدای ولایت نمی‌کنیم، حداقل باید تابع ولایت باشیم تا به این بانوی بزرگوار اقتدا نماییم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha