به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله سید محمد سعیدی در خطبه نماز جمعه ۱۹ آذر که در مصلای قدس قم برگزار شد، با بیان اینکه تقوا مهمترین وسیلهای است که علاوه بر اینکه انسان را از خطرات حفظ میکند باعث رشد آن هم میشود، عنوان کرد: ملاک افضلیت انسان در عرصه هستی در ساختار ویژگیهای جسمی نیست، بلکه معیار فضیلت این است که تکامل، رشد و ترقیاش در دست خودش است و در رشد خودش اختیار دارد.
وی با اشاره به اینکه خداوند در آیه ۳۶ سوره توبه میفرماید اگر در ماههای حرام دشمنان به شما حمله کردند بر شما واجب است که با آنها بجنگید، افزود: ممنوعیت جنگهای حرام به قبل از اسلام مربوط میشود و در این آیه بیان میشود که اگر آنها حرمت را شکستند شما هم پاسخ بدهید.
امام جمعه قم، اظهار کرد: اسلام میفرماید در برابر متجاوز باید ایستاد؛ زیرا تسلیم در برابر متجاوز مساوی با مرگ است، حتی اگر زنده باشید و مقاومت در برابر ظالم مساوی با حیات و زندگی واقعی است.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) ادامه داد: در این آیه اشاره شده است که مشرکان و بتپرستان با همه پراکندگی که دارند در برابر جنگ با مسلمانان متحد هستند، پس مسلمانان نیز که اهل توحید هستند سزاوارتر است که با وحدت کلمه در برابر دشمنان در صف واحد قرار بگیرند.
وی افزود: لازم است که مسلمانان در مبارزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... در برابر دشمنان متحد باشند، متأسفانه در طول تاریخ بارها این دستور حیاتبخش اسلام در برابر دشمنان بهویژه صهیونیستها فراموششده و باعث شکستهای خفتبار و خسارتبار شده که با ظهور انقلاب اسلامی و مقاومت مردم فلسطین وضعیت فرق کرده است.
امام جمعه قم، با بیان اینکه این دستور اسلام دستور به آغاز جنگ نیست، بلکه دستور به دفاع است، گفت: پیام آیه ۳۶ سوره توبه این است همان طور که تجاوز و سلطه گری حرام است سلطهپذیری هم حرام است و سلطه پذیران در دنیا خوار و ذلیل هستند؛ بنابراین تیم مذاکره کننده در برخورد با دشمنان بدعهد باید این ملاک را مدنظر قرار داشته باشند.
آیتالله سعیدی در خطبه دوم در رابطه با پرستاران عنوان کرد: پرستاری از شغلهای بسیار سخت و طاقت فرسا است و هرکسی قادر به انجام این تکلیف انسانی و الهی نیست.
وی با تأکید به انجام واکسیناسیون بیان کرد: مراجع تقلید واکسیناسیون را انجام دادند و آن را یک امر دینی و ملی، هدیه الهی و رعایت حقوق مردم قلمداد کردند.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) اظهار کرد: جامعه پرستاری کشور از دولت سیزدهم انتظار دارند که مطالبات آنها را مورد توجه قرار دهند.
وی ادامه داد: حضرت زینب (س) همانند مادرشان حضرت زهرا (س) در پرتو تعالیم حیاتبخش اسلام ناب به زن و نقش زن در عرصههای مختلف معنای تازهای بخشیدند؛ بهویژه حضور فعال و تأثیرگذار حضرت زینب (س) در حماسه عاشورا و حوادث بعد از آن درسآموز است.
آیتالله سعیدی، افزود: حادثه عاشورا ظاهراً به شکست نظامی سپاه اسلام منجر شد؛ اما آنچه باعث شد که شکست نظامی سپاه اسلام به یک پیروزی قطعی تبدیل شود بدون شک نقش فعال و تأثیرگذار حضرت زینب کبری (س) بود که تحت هدایت و مدیریت حضرت زینالعابدین (ع) شکل گرفت.
خطیب نماز جمعه قم با اشاره به اینکه عاشورا نشان داد که زن در حاشیه نیست و بلکه در متن حوادث مهم قرار دارد، گفت: خطبه حضرت زینب (س) در کوفه و خطبه امام سجاد (ع) در شام تحلیلی از وضع جامعهای بود که امویان آن را پایهگذاری کرده بودند و این دو بزرگوار به مردم نهیب زدند که با بیبصیرتی دین خود را از دست دادید و ظاهرتان اسلامی و دهانتان را پر از ادعای انقلاب کردید، اما باطنتان پر از دغل و بغض علیه اسلام و اهلبیت (ع) بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: انقلاب ما زینبی و حسینی است و از ابتدای انقلاب زنان نقش برجستهای ایفا کردند و دشمنان به ویژه صهیونیست ها با این نقش مهم زنان دست به کار شدند تا انتقامهای خود را به ویژه از زنان بگیرند و آن ها را از ارزشهای عفاف و پاکدامنی جدا کنند به ابتذال بکشانند و غیرت جوانان را از بین ببرند و همان فاجعهای که در اسپانیا رقم زدند و مسلمانان را شکست دادند را تکرار کنند.
وی یادآور شد: از جمله مراکزی که دشمن آن را نشانه گرفته شهر مقدس قم است که سعی دارد با همان ابزار فساد، این شهر را از نقش تاثیر گذار خود تهی کنند که با قیام شما مردم مسلمانان در برابر این مزدوران نقشه آنها نقش بر آب خواهد شد.
۶۲\۳۱۳